uitelkaar ex blijft in eigen woning

0 reacties

Ik heb de volgende vraag.
Mijn ex en ik hebben gezamelijke eigen woning. omdat situatie niet gezond meer was ben ik naar recreatiewoning gegaan. WE zijn nu aan het uit zoeken of ex in woning kan blijven wonen of dat het te koop komt en hoe de verdeling. Ik sta nog ingeschreven op het adres omdat dit niet kan op adres recreatiewoning en ik niet weet hoe het met huis zal verlopen.
Ik maak hierdoor dubbele kosten. Ik betaal nu nog mee aan hypotheek, vaste lasten en verzekering. Vraag ben ik ook verplicht mee te betalen aan vaste lasten, dit eist mijn ex namelijk? Verder is hij erg boos en heeft hij behang eraf gescheurd, mag hij dit zomaar doen, als het te koop straks komt, ziet het er niet uit. Verder om mij uit te kopen , wat hij niet kan en hem zeer doet, stelt hij voor om de nieuwe keuken eruit te slopen en maar mee te nemen.
Volgend mij is een keuken boedel en geen inboedel en hoort bij het huis en niet bij de te verdelen spullen.
Ex kan wel hypotheek op zijn naam zetten maar overwaarde in 1 keer betalen kan hij niet. Op zich ben ik bereid dat hij in maandelijkse termijnen mij de overwaarde betaald, heeft iemand hier ervaring mee, is dit wel of niet verstandig, kan je dit vast laten leggen wie heeft hierbij tips??
Ook heb ik een erfenis gehad van een oom, mijn moeders deel ( moeder is overleden dus ik en mijn zus kregen moeders deel) hij zegt dat hij hier ook nu helft recht op heeft, is dat zo?? We hadden samenlevingscontract en waren fiscale partners.
Ik hoop dat iemand me verder kan helpen met deze vragen.
Anita

donderdag 3 januari 2013