Verdeling (vaste) lasten

0 reacties

Beste topic lezer,

Doordat ik sinds kort weet dat mijn man van mij wil scheiden, en ons eerste gesprek bij de mediator hebben gehad. Zit ik met zoveel vragen, want wat komt er toch veel kijken bij een scheiding...Niet allen qua emoties maar ook de rest van alles wat er geregeld moet gaan worden.

Ik probeer even kort de situatie uit te leggen, ons huis stond en staat nog steeds in de verkoop, als het goed is hebben wij een nationale hypotheek garantie (dit moet allemaal nog uitgelegd worden door onze hypotheekadviseur wat dit voor ons betekend).
Mijn man wil niet in dit huis blijven ivm werkafstand en zijn tijdelijk verblijf bij zijn ouders deze afstand is ook te ver. Echter ik voel ook niet de behoefte om in dit huis te blijven, omdat ons zoontje van 2 jaar naar de peuterspeelzaal in een ander dorp gaat (hier wonen tevens mijn ouders die altijd al doen oppassen wanneer wij allebei moeten werken)

Nu is de mediator met het voorstel gekomen dat ik zo snel mogelijk naar een huurhuis in dit dorp mag gaan zoeken, ze heeft mij zelfs een urgentieverklaring hiervoor gekregen. Doordat ik maar een minimum inkomen heb, en mijn (ex) man een behoorlijk salaris verdiend (met nog extra toeslagen ivm zijn baan binnen defensie) vraag ik me af hoe wij het beste kunnen regelen met het betalen van de lasten, hier maak ik me namelijk ontzettend veel zorgen over, als ik straks toch een huurhuis moet betalen, ons zoontje en de hond incl. mijzelf moet onderhouden.
Mijn (ex) man is namelijk al met een berekening gekomen deze heeft hij berekend in percentage's, zijn salaris wat natuurlijk een veel hoger percentage is als die van mij, en de overige percentage van inkomsten zijn de teruggave van de hypotheek.

Ik vraag mij af of dit eerlijk is gezien onze situatie. Wij willen beide een nieuwe rekening aanvragen, waarop wij onze salarissen laten binnenkomen, en dan deze kosten allemaal van moeten betalen. Maar ik ben bang dat als ik (hopelijk zo snel mogelijk) met mijn zoontje en hond in het nieuwe (huur)huis zitten.
Dat ik niet zijn kostenberekening kan betalen zoals o.a. de hypotheek met alle vaste lasten (zoals gwl en all in een pakket internet/televisie/telefonie) van onze oude woning, en dan ook nog eens onze nieuwe plek in het huurhuis, met de kosten van dagelijkse benodigheden zoals eten, drinken en verzorging.

Wie kan mij hier alstublieft in helpen/adviseren want ik zie door de bomen het bos niet meer!?
Alvast bedankt voor de moeite,
Met vriendelijke groet,
Questina

zaterdag 19 juli 2014