Verrekenen bij de deurwaarder van echtscheidingsbeschikking.

0 reacties

Ik zal het eenvoudig uitleggen voor zover het eenvoudig is uit te leggen.

Mijn ex en ik zijn gescheiden. De boedelscheiding luidde als volgt.

Ik moest de en/of schulden uit het huwelijk voor mijn rekening nemen, als voorbeeld bedrag 22.500 euro, en proberen haar daarvan te vrijwaren. Mijn ex moest mij compenseren door aan mij te voldoen 7500,= euro. Ik had mijn neus vol van het familierecht en ging niet in bezwaar. Mijn ex ook niet.

Uit een eerdere beschikking was ik mijn ex nog aan kinderalimentatie 2500,= euro verschuldigd. Wij beide zijn in de schuldhulp terecht gekomen omdat we geen van beide de schulden kunnen betalen. Dus ontving ik van de deurwaarder het volgende bericht.

Uw ex heeft een vordering op U. U moet haar nog 2500 euro betalen. Ik belde de deurwaarder op en legde uit dat wij beide in de schuldhulp zaten en dat er dus niet te halen was. Ook gaf ik te kennen dat zij mij nog 7500 euro moest betalen uit een latere beschikking. Ik stuurde de beschikking naar de deurwaarder.

De deurwaarder begreep mijn bezwaar en gaf aan dat het geen enkele zin had om de vordering van hun cliënte door te zetten. Ik gaf enkel aan dat haar vordering wat mij betreft was verrekend me die van mij hoewel dat niet via de rechtbank was gegaan. Ik had geen zin om een deurwaarder in te huren om de overgebleven 5000 euro op mijn ex te verhalen.

Echter vereiste de schuldhulp dat ik dit wel ging doen dus moest ik haar in gebreke stellen waarna de schuldhulpverlener de rest zou regelen daar mijn ex dezelfde hulpverlener heeft.

Gisteren kreeg ik een brief van de advocaat van mijn ex. Daaruit vernam ik dat mijn ex 7500 euro heeft betaald aan de schulden uit het huwelijk. Ik zou dus niets meer van haar te vorderen hebben.

Echter is dit in strijd met de beschikking van de rechtbank.

Echter vind de advocaat van mijn ex dat dit zo prima is. Ik moet het maar slikken en anders kan ik een procedure tegen mij verwachten. Ik heb deze advocaat erop gewezen dat ze tegen de beschikking van de rechter in gaat en dat ik het er niet mee eens ben.

Daarna heb ik de deurwaarder gebeld om te controleren wat er nu precies was gebeurt. Deze vertelde mij dat mijn ex haar hoofdelijke verantwoordelijkheid had afgekocht betreft de huwelijks schulden voor 7500 euro. Dat dit toevallig het bedrag was dat mijn ex mij verschuldigd was deed de deurwaarder niets.

Is het mogelijk dat mijn ex dit zomaar kan doen? Ik bedoel, ze houd zich niet aan de beschikking van de rechtbank. Ze koopt haar eigen deel af uit de huwelijkse schulden terwijl daar niet om gevraagd is. Daarnaast kan ze op deze manier zomaar stellen dat ik mij niet heb gehouden aan de beschikking waardoor ik opnieuw door haar vervolgd kan worden.

Wat moet ik hier mee doen en wat zijn mijn rechten voor ik weer naar een advocaat moet.

dinsdag 14 augustus 2012