Waar is mijn recht??

0 reacties

Ik ben in 2009 gescheiden van mijn ex (vriend), wij zijn nooit getrouwd geweest, maar wel verbonden met 2 kinderen.
Mijn ex wilde alles betalen en het staat ook in de grosse en alles is bij de rechtbank vast gelegd.
Wij hadden een koopwoning en een gezamenlijke rekening en dus een schuld (hypotheek).
Na de verkoop van ons huis met verlies bleef er een schuld over van 15.000 euro, daarbij kwam dat de rekening 2300 euro rood stond.
Mijn ex moest nog 1000 euro betalen aan mijn vader en ik moest hem 2000 euro betalen voor een rekening.
Nou hij heeft voor alles getekend dat hij alles zou betalen, want als hij later rijk zou zijn kon ik hem niks maken.
Hij wilde 400 euro in de maand voor de kinderen betalen.(200 per kind)
Nou dan denk je hmmm, weet je het zeker, ja....hij wilde het zo en ik heb alles zo geregeld met mijn advocaat en hij heeft ervoor getekend met zijn advocaat erbij. (hij heeft zijn handen niet eens vies hoeven te maken, want ik moest een advocaat nemen, want hij had er al een....Vervolgens heeft hij niks meer gedaan en heb ik alles moeten regelen....)
Ik heb daarom ook gezegd dat ik geen alimentatie voor mezelf wilde, want hij zou alle schulden betalen en ik verliet het huis met 313 euro in de maand aan salaris.
Daarna bijna gelijk weer gaan werken.

Nu ben ik inmiddels 4 jaar verder, ik heb afspraken met de schuldeisers gemaakt na 10 maanden want mijn ex betaalde niet en was ook niet van plan dat te gaan doen.
Hij zegt dat hij al 40.000 euro heeft betaald......ik ben dan heel erg benieuwd waaraan....maar dat moest ik weten als ik er naar vraag, maar NEE dat weet ik dus niet. En ik krijg niks terug van hem.
Ik heb inmiddels al een rechtszaak achter de rug waar ik mijn gelijk heb gekregen en hij moet gaan betalen om de schulden terug te betalen die ik inmiddels heb betaald. Maar ik ben er nog niet.
Mijn ex deelde me mee dat in 2012 dat hij naar Frankrijk ging verhuizen met zijn vriendin.
Nou toen was het dus helemaal bekeken.
Als je geld wilt innen en naar het buitenland gaat kost dat meer dan het oplevert.
Hij betaald nu sinds 1 jaar geen alimentatie meer voor zijn kinderen en hij ziet ze nu sinds dit jaar 5 weken in het jaar.
Ik heb natuurlijk allang het LBIO erop gezet, maar ja hij zit in het buitenland, dus dat kost ook weer meer tijd. (de alimentatie heeft nooit soepel verlopen enz)
Inmiddels ben ik 1 van mijn 2 banen kwijt en dat was mijn grootste inkomsten bron.
Ik krijg een ww uitkering naast mijn andere baan en ga zo de schuldsanering in om alles rond te krijgen.
En mijn ex??? Die gaat trouwen en krijgt een baby met zijn vriendin....
Waar is mijn recht gebleven?
Het gaat mij er niet om dat hij een nieuw leven heeft of gaat beginnen, maar waarom zorgt ie niet eerst dat zijn kinderen krijgen waar ze recht op hebben, toen ik nog werkte had ik net zoveel moeite om alles te betalen als dat ik nu een uitkering helaas krijg...
Ik moet mijn kinderen 5 weken aan hem meegeven, hij verdomd het om ze zelf te halen, zijn familie komt ze ophalen en hij komt ze dan nog wel netjes thuis brengen, maar hij leeft als een god in Frankrijk en ik zit met de gebakken peren.....Ook al heb ik de kinderen altijd bij me waar ik erg blij mee ben en ik dat met heel veel liefde doe en ik alle verantwoording voor ze op me heb....
Ik mis het soort verantwoording van mijn ex....Waar is mijn recht wie kan mij helpen? behalve het LBIO...
De advocaat kan nu ook niks meer doen...En vorderen via een deurwaarde zoals ik al zei is gewoon te duur voor mij....
Hij zegt dat zijn advocaat zegt dat hij niet mag betalen voor zijn kinderen...Volgens mij mag een advocaat dat niet zeggen als het vast staat in de grosse, maar goed...
Dit is echt heel erg zuur en ik snap ook niet dat de NL wet zo krom in elkaar zit....Ik word gewoon gestraft, omdat ik me aan de regels hou en hij niet....Ik mag hem zijn kinderen niet onthouden, maar hij mag wel gewoon niet betalen en de grosse is maar een papiertje, dat was wat ik te horen kreeg in de rechtbank!
Hij ontloopt zijn schulden en ik ben degene die mag betalen en het erge daarvan is nog dat als ik het incassobureau opbel, dat ik eerst zijn naam moet zeggen voor ze weten ohh u bent het....Ik sta als 2e op de lijst, maar mag als eerste betalen omdat mijn ex weigert....
Als ik nou eens niet de verantwoording had genomen en met de kinderen naar het buitenland was gevlucht, waren ze mij ook niet achterna gekomen, want degene die achter blijft is wel zo makkelijk en zeker als die de minste inkomsten heeft om het leven flink zuur te maken...Ik vind het niet erg om te betalen, want ik wist dat ik even verantwoordelijk was voor de hypotheek als hij, maar ik vind het erg dat ik geld heb uitgegeven aan een papiertje wat toch niks voorstelt uiteindelijk!

Hopelijk weet iemand raad....
Ik wil ook graag een gewoon leven, niet een rijk leven, want dat heb ik al, ik heb 2 kinderen waar ik super trots op ben...
Maar ik wil gewoon dat mijn ex betaald....Zodat ik niet de schuldsanering in hoef en dat alles betaald is, zodat ook wij met ons drietjes een enigzins normaal leven kunnen gaan opbouwen, zonder telkens te hoeven denken, pfff hoe komen we deze maand rond....

Ik ben het na 4 jaar vechten zat......Ik wil mijn recht!

MVG
K

donderdag 25 april 2013