Welke recht in echtscheidingsconvenant is bindend / Onroerend goed gekocht tijdens huwelijk in gemeenschap van goederen

1 reactie

20 jaar geleden was ik in gemeenschap van goederen gehuwd. In die tijd is mijn moeder noodgedwongen verhuisd en hebben ik en mijn broers en zussen een woning gekocht voor mijn moeder. Deze is in eigendom van mij en mijn broers en mijn zussen.

Enkele jaren later ben ik gescheiden en er is een echtscheidingsconvenant opgesteld. Hierin hebben we onze goederen en woning naar behoren verdeeld en beschreven. Na ondertekening van dit document was ook een beding in opgenomen, dat met deze akte alle vorderingen en lasten naar elkaar opgeheven werden. In de heetst van de strijd hebben we (ondergetekende en Ex) de woning van mijn moeder niet meegenomen in het convenant. Er wordt zelfs geen melding overgedaan.

Vorig jaar is mijn moeder overleden en bij de verkoop bleek dat de notaris wel de zaken goed uitgeplozen had en dat ik ten tijden van de aankoop van de woning gehuwd was in gemeenschap van goederen. Zij meldde mij dat mijn Ex haar toestemming moet geven voor verkoop en haar deel kan opeisen.

Vraag: Staat zij in haar recht of kan ik dit aanvechten, omdat het echtscheidings convenant voorziet van de bepaling, dat na ondertekening van document er geen vorderingen en lasten zijn naar elkaar zijn.

Wie kan me hierin helpen.

dinsdag 16 februari 2016