Werk mee aan een nieuw kinderalimentatie rekensysteem!

0 reacties

Gaan u en uw partner uit elkaar of bent u al uit elkaar? Heeft u behoefte om een bijdrage te leveren aan een gebruiksvriendelijk en herkenbaar systeem om kinderalimentatie te berekenen? Werk dan nu mee aan het onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam.

Hoe werkt het?
Ga naar: www.echtscheidingsplan.nl. Aan de rechterkant van de webpagina vindt u de Kinderalimentatie Rekentool.
Of ga naar: www.berekenkinderalimentatie.nl. Vervolgens naar: start berekening.
Aansluitend kunt u op beide webpagina’s de enquête over het gebruik van de tool invullen en zo een bijdrage leveren aan het onderzoek.
NB: de uitkomsten van de tool kunt u nu al gebruiken voor het maken van afspraken over kinderalimentatie met uw ex-partner.

Aanleiding en uitleg onderzoek: de Tweede Kamerleden Recourt (PvdA) en Van der Steur (VVD) zijn van mening dat het huidige systeem voor het berekenen van kinderalimentatie voor de gebruikers niet voldoende duidelijk en herkenbaar is. Zij hebben een nieuw rekensysteem, met bijbehorende internettool, voorgesteld waarmee burgers zelf de kinderalimentatie zouden moeten kunnen berekenen en begrijpen. Deze ‘Kinderalimentatie rekentool’ (KART), is verder ontwikkeld door de Raad voor Rechtsbijstand en Scheidingsexpert Paul van der Ploeg (die de tool in de praktijk al gebruikt).
Mr. dr. B.M. Dijksterhuis en andere onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam zijn op dit moment, in opdracht van de Raad voor Rechtsbijstand en het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO), bezig om deze tool te evalueren. Wij willen graag weten wat u als gebruiker van het nieuwe alimentatiestelsel vindt en of er verbeteringen nodig zijn. Ook de Tweede Kamerleden willen graag uw mening weten om die mee te kunnen nemen in het wetsvoorstel. De eerste resultaten van dit onderzoek worden in het voorjaar verwacht.

Voor vragen, neem contact op met: Linda Breed (l.m.breed@hva.nl).

woensdag 5 december 2012