ben ik verplicht om min boom te kappen...?

25 reacties

Mijn buren hebben geklaagt bij de woning stichting over mijn naald boom die meer als 20 jaar in deze tuin staat, hij heeft een diameter van 30 cm, de buren hebben hun huis gekocht afgelopen zomer en sinds hun komst is er niets anders dan klachten.
eerst was het onze vuurkorf die rook overlast zou veroorzaken bij zijn duiven, wij hebben sindsdien de korf niet meer aangehad.
toen kwam de klacht over de bbq in de zomer en wanneer het weer het toelaat doen wij graag bbq , de buurman heeft gevraagd of wij de bbq ergens anders konden plaatsen dit hebben we gedaan maar dat was weer niet goed voor de buurvrouw haar zin.
toen hebben we hem weer verplaatst en de buurman begon weer te klagen hij bood zelfs aan om mee te betalen aan een afzuigkap die we er boven moesten hangen van de buurman( lijkt mij met de brandveiligheid gezien niet zo veilig, open vuur en een afzuigkap.).en onze houtkachel was ook aan de beurt hij heeft een brief naar de burgermeester geschreven met de mededeling dat wij millieu belastende matrialen aan het op stoken zijn. hij maakt zelfs filmpjes of foto`s van vanuit zijn zolder raam.

nu is onze boom aan de beurt hij heeft last van de naalden die in zijn tuin vallen.
de woning stichting is langs geweest en verplicht mij de boom weg te kappen of drastich te snoeien, dit wat vorig jaar al is gedaan.
de overhangende takken vormen geen overlast voor de mensen die in het pad lopen. deze taken hangen niet in de tuin van de buurman .
ik zou de dode taken er nog uit willen halen maar het weer laat het op het moment niet toe. er zitten allerlei vogels is die zich van voedsel voorzien uit mijn boom.
de boom staat al meer als 20 jaar op deze plaats de boom is niet ziek en vormt voor de andere buren die regelmatig gebruik maken van het pad geen overlast.

er is zelfs een buurman die heel slecht ziet die ondervind geen overlast van deze boom!

ben ik dan verplicht om mijn boom te kappen?

met vriendelijke groet
natasja

vrijdag 3 december 2010