Berk over de erfgrens

0 reacties

Sinds 2,5 jaar wonen wij in ons huisje maar er zijn 2 dingen waar wij ons aan ergeren: de berk en de hond. Laten we de hond even voor wat het is, die kan niet worden gesnoeid.

De berk is nu ruim 25 meter hoog en hangt 1,5 - 2 meter over onze tuin. De boom heeft 3 stammen vanaf de wortel en staat ongeveer 50 -80 cm van de erfgrens. Wij zijn de 3e eigenaar en er is vaker discussie geweest met de eigenaren en de rest van de buurt. Ik heb er enkele malen netjes aangebeld en gevraagd of er iets aan gedaan kon worden (argumenten zijn overlast van afvallende blaadjes welke blijven hangen in onze kleren & loungebank en takken, allergie, vogels die poepen vanuit de boom in mijn tuin en blokkering van de zon). Het gedeelte waar wij zitten is daar waar er zon staat en de eerste keer dat ik daar ging zitten kreeg ik ook direct een voltreffer op mijn hoofd!

Na afgelopen week het argument te hebben gehoord in jullie uitzending van "Dan moet je maar in een flatje 10 hoog gaan wonen" werd ik weer wat scherper aangezien ik deze opmerking dus ook als antwoord op mijn probleem heb gekregen.

Andere buren hebben ook last van deze boom maar zwijgen nu omdat de buren niet te bewegen zijn. Het schijnt dat de buurvrouw de boom ooit heeft gekregen/geplant van haar overleden moeder. Dat is op zich heel erg en ik begrijp dat wel maar ik begrijp niet dat als ik aangeef dat ik ergens last van heb er niets aan wordt gedaan.

Dus mijn vraag is: kan ik stappen ondernemen die zijn vruchten afwerpen of is het een hopeloze zaak?

Bedankt voor de reacties alvast..

vrijdag 12 maart 2010