bomen snoeien

0 reacties

Aan de zuidkant van onze tuin met de buren staan 4 eiken (circa 27 m hoog )op 0,5m afstand van de grens, deze zijn ouder dan 25 jr. Na overleg zijn deze ongeveer 8 jr. geleden gesnoeid, maar inmiddels zijn ze weer zo aangegroeid dat deze het laatste stukje zon in de tuin wegnemen.
De takken hangen 10 m. over, in Augustus beginnen de eikels te vallen en van Okt. t/m Jan. vallen de bladeren, in Nederland hebben we meestaleen zuidwesten - westen wind zodat alles in onze tuin waait, ongeveer 3 a 4 m bladeren en dode takken.
Na overleg met de buren afgelopen zomer wilden ze geen geld meer uitgeven aan het snoeien.
Wij hebben de buren via een aangetekende brief gevraagd om samen te kijken naar een oplossing en eventueel de kosten samen te delen. Hier kregen wij geen reactie op.
Onze verbazing was dan ook groot dat 2 wkn geledener plotseling gesnoeid werd, maar er werd alleen aan hun zijde takken weggesnoeid, zodat het voor ons geen oplossing van het probleem is.
Wij willen alleen weer wat meer zon in onze tuin, dit kan alleen door het terug snoeien van de bomen. Kan ik de buurman hiertoe verplichten ?
Er wordt in de wet over verjaring gesproken, maar mag dit altijd ten koste gaan van woongenot en overlast, wie kan ons hier een duidelijk antwoord op geven?

donderdag 15 april 2010