boom in mijn tuin /kappen

1 reactie

Ik woon gehuurd, in de tuin van deze woning staan zeer hoge dennebomen bomen die er geplant zijn na de oplevering van de huizen in de 50 er jaren. Ik heb alleen planten en kleine boompjes gezet en onderhouden.
Nu staat een reuze denneboom ( wel 12 m hoog ) te rotten, deze staat naast de brandgang van ons huis, dus alle naalden en takken vallen , ook in dit pad en vormen een gevaar voor de mensen die dit pad moeten gebruiken om in hun tuin te kunnen komen.
Ik heb contact op genomen met de woning stichting en uitgelegd wat er aan de hand is en of men deze boom kan laten verwijderen. Zegt men : mevrouw hij staat in Uw tuin dus alle kosten zijn voor U ! had U de boom moeten snoeien of klein moeten houden ! Op het moment dat ik deze woning te huur kreeg waren deze bomen al minimaal 10 - 15 meter hoog. Ik ben bang dat de grote takken zullen breken en ook door storm kunnen afbreken en mensen die dit pad gebruiken en ook ik zelf gevaar lopen deze op ons hoofd te krijgen. Ik mag geen boom kappen zonder kap vergunning van de woningstichting , omdat het niet mijn bomen zijn zegt men , zij de goedkeuring moeten geven... maar nu men gevaar loopt door deze hoge boom heet het : het is uw boom en alles gaat op uw kosten want ze staan in Uw tuin.Ik vind het te gek voor woorden.
Graag Uw advies aub .
Met Vriendelijke Groet,
K.Meevissen

donderdag 27 augustus 2015