Boom in tuin van achterburen haalt zon uit mijn tuin

3 reacties

In de tuin van mijn achterburen staat een hoge boom, tegen mijn schutting aan. De boom wordt steeds hoger en breder en neemt dus steeds meer zon uit mijn toch al kleine achtertuintje weg. Ik heb de buren gevraagd om de boom te snoeien, maar omdat de boom zo hoog is geworden gaat dit toch wel het een en ander kosten denk ik. Daarbij geven zij aan zich niet verantwoordelijk te voelen voor het onderhoud van de boom, omdat deze al in hun tuin stond toen zij in het huis kwamen wonen.

Omdat zowel de buren als ik de woningen huren en ik het liefst de kwestie in goed overleg en tot tevreden van alle partijen op wil lossen, heb ik de verhuurder verzocht om de situatie in ogenschouw te nemen. Na een paar mailtjes en telefoontjes stond er dan eindelijk na 3 maanden iemand op de stoep die wat foto's heeft gemaakt. Nu krijg ik vandaag een briefje in de bus van de verhuurder dat huns inziens er geen sprake is van overlast ofwel hinderlijke situatie en dat zij daarom het dossier zullen sluiten.

Dat is makkelijk.... ik heb wel degelijk hinder en overlast van de boom. Ik weet niet hoelang de boom er al staat. Ik heb begrepen dat hier ook regels voor zijn, maar de boom staat echt vast tegen mijn schutting aan en de bovenste takken van de boom hangen over mijn tuin heen tot bijna boven mijn dak.

Ik wil graag weten wat mijn recht is. Ik heb in de voorwaarden van de verhuurder gezien dat de huurder verantwoordelijk is voor het regelmatig snoeien van heggen, hagen en opschietende bomen. Heeft het zin hier een externe partij bij te halen?

zaterdag 5 november 2011