boom op erfgrens sociale huurwoning

1 reactie

Ik was in augustus verhuisd naar mijn huidige gezinswoning, waar als enige in de straat een boom in de voortuin staat, precies op de grens met de buren.
De uit de kluiten gewassen boom zorgde toen al voor veel overlast, lekkage door kapotte dakpannen, verstopte dakgoot, dikke laag vogelpoep op mijn auto, nam enorm veel daglicht weg en de woningbouw heeft toen de boom(eenmalig) flink gesnoeid. Aan de betreffende buren, waarvan die zeggen dat hun voormalige bewoonster de boom had geplant legde ik mijn probleem voor en probeerde met hun tot een oplossing te komen om de boom te snoeien of zelfs te kappen. Van dit laatste moesten zij helemaal niets weten en zo gebeurde er uiteindelijk helemaal niets. Intussen heb ik een hovenier gevonden die alle overhellende takken aan mijn zijde wil snoeien. Vandaag heb ik de buren hierover ingelicht maar kreeg als reactie dat zij mij wel voor de rechter zouden slepen als de boom nav het snoeien schade aan zou richten en zij weigeren mee te betalen aan het nodige snoeiwerk.
Zij hebben een tuinhekje geplaatst waardoor het lijkt of de boom merendeels op hun grond staat(diagonaal dus)
Heb vandaag een foto van de woon/boom situatie gemaakt en zag tot mijn verbazing dat de boom meer op mijn helft staat!

Overigens is in mijn woonplaats(bussum) dit jaar een nieuwe bomenverordening tot stand gekomen waardoor er alleen voor historische bomen een kapvergunning aangevraagd moet worden en dat is deze boom zeker niet.
Wat zijn mijn rechten/plichten? Mag ik de boom zomaar kappen/snoeien

woensdag 4 april 2012