Boom uit onze tuin afgezaagd zonder toestemming tijdens onze afwezigheid

1 reactie

Wij hebben 2 jaar geleden onze huidige woning gekocht onder andere vanwege de tuin en de bomen welke daar al 30 jaar in staan!
Tijdens een weekend weg heeft onze achterbuurman zonder toestemming 1 van deze prachtige bomen (een rode beuk van 30 jaar oud) afgezaagd waardoor wij nu tegen een lelijke totempaal aan kijken, geen schaduw meer hebben en heel veel privicy kwijt zijn.
Tussen onze tuinen is een brandgang de boom staat niet op 2 meter van de erafscheiding maar bij een boom van deze leeftijd is dat dacht ik ook niet verplicht?
Er was vorige jaar sprake van een overhangende tak in de tuin van de achterburen deze hebben zij toen ook zonder onze toestemming of melding dat zij daar last van hadden afgezaagd. Wij zijn toen naar deze mensen toegegaan en hebben aangegeven dat wij ons voor kunnen stellen dat dat overlast bezorgt maar of zij aub in het vervolg dat eerst bij ons willen melden zodat wij gezamelijk kunnen snoeien omdat wij de boom heel graag willen behouden. Dat was geen probleem volgens de buren wij zouden een afspraak maken om gezamelijk te snoeien en wij mochten aangeven welke takken weg zouden kunnen.
Na dit bezoek hebben wij niets meer gehoord van deze mensen of dat zij last zouden hebben van onze boom tot het moment dat wij terug kwamen en de afgezaagde boom aantroffen.
Wij zijn van mening dat wij juist en fatsoenlijk hebben gehandeld.
Wat onze buurman heeft gedaan is toch strafbaar? hoe kunnen wij nu het beste handelen??
We hebben aangifte gedaan van vernieling en onze rechtsbijstands verzekering ingeschakeld is er nog meer waar we aan moeten denken??

donderdag 15 maart 2012