buren kappen bomen in mijn tuin

2 reacties

Ik heb mijn huisje verhuurd en vorig jaar wilde mijn huurster bomen kappen. Ik heb toestemming gegeven, daar zij moet zorgen voro de kapvergunning.

Nu is dat niet gebeurd, maar schijnt dat de buren om het kappen hebben gevraagd.

Vandaag zijn de buren, bij afwezigheid van de huurster, in de tuin gegaan met een hoogwerker, en hebben 5 bomen gekapt. Allen zijn hoger dan 3 meter, en staan al meer dan 10 jaar in de tuin, misschien al wel 30 jaar ondertussen. Waarschijnlijk staan ze wel binnen twee meter van de erfscheiding.
Het is een bosrijk gebied, op een park, die ook in het bos staat.

Mijn vragen:
Mag een buur een kapvergunning aanvragen voor mijn erf? Zonder dat ik dat weet?

Mag een buur vervolgens met een hoogwerker 5 bomen kappen?

Moet ik ze aangeven bij de politie of bij de gemeente of allebei?

Als ze moeten betalen, wie krijgt het geld, de gemeente of ik?

Voor wie is het hout dat ze vergaard hebben bij de kap?

Alles staat op foto, mijn huurster kwam tijdens de kap thuis en is naar de parkeigenaar gegaan, die er niet was, maar zijn zoon wel en die vond het allemaal wel best.
De buren zijn overigens geen lieverdjes. Onder bedreiging heb ik ook een stukje van mijn tuin afgestaan, nu een 10 jaar geleden, omdat zij hun tuin recht wilde hebben.
Wel is afgesproken in bijzijn van de parkeigenaar, dat als ik het huis verkoop, zijn de schutting af moeten breken en op hun eigen terrein moeten zetten.

Als ik dit niet zou doen,z ou ik enorme problemen hebben gehad, als alleenwonende meid van 23, tegenover 3 rasechte amsterdammers die erg berucht zijn in het dorp waar zij een vakantiehuis hebben.

zaterdag 26 februari 2011