buur wil afsluiting plaatsen van 2m, zelfs aan mijn voortuin!

2 reacties

Beste,
Ik woon op een klein perceeltje van 360m2, in een authentiek huisje van de jaren 1800. Mijn woning staat met de gevel tegen de straat en mijn voorgevel is gericht naar de buren met nog een ruimte van 1.20meter tot de perceelgrens. Mijn tuin ligt aan de andere kant van mijn huis. Mijn buur zijn perceel is een L-vorm , dus mijn buur is eveneens mijn achterbuur... hun huis staat volledig aan de andere kant van hun perceel tov van mij maar ook tegen de straat, dus tussen onze woningen is er zeker 12-15 meter
Hun perceel ligt tot 30 cm hoger dan het mijne.
Deze willen nu een afsluiting plaatsen op 20cm van de perceelgrens van betonnen stijlen met houten schutten tot 2meter. Voor mijn achterzijde betekent dat dat ik mijn volledige zicht op de weiden en het bos volledig kwijt ben. Ze wilden eerst dat ik meebetaalde maar ik heb hen gezegd dat ik niet wil dat ik mijn uitzicht op het bos kwijt ben, en het licht in mijn bijgebouw, want er zijn twee ramen in mijn bijgebouw, dat op 50cm van de perceelgrens staat. Dit is al tientallen jaren zo, want ik heb het zo gekocht. Het is nu eenmaal een oud huisje! en we wonen nu eenmaal in landelijk dorp!
Ik ben vandaag de vergunningsaanvraag gaan inkijken op de gemeente en wat blijkt dat ze nu eveneens mijn voortuin volledig willen afsluiten tot 2meter! dat is de hoogte van mijn dakgoot! Ik heb drie ramen zitten in mijn voorgevel , één van mijn slaapkamer, één van mijn living en één van mijn eetkamer! Dus op 1.40m van mijn ramen zal er dus zo een lelijke afsluiting kunnen komen en dan nog aan de zuidkant van mijn woning! Het zijn de enige ramen van mijn drie kamers! dus eens er zo'n afsluiting zal geplaatst worden zit ik in het donker!
Zou hier de wetgeving kunnen tellen van de voortuin, een afsluiting mag niet hoger zijn dan 1 meter, tenzij draad? Daar zij dan nog tot 30 cm hoger liggen zal die afsluiting tot 2.2m-2.30m hoog komen tov van mijn eigendom! Ik had gedacht om een voorstel te doen voor de achterzijde van mijn tuintje: van eventueel op de scheidingslijn een afsluiting die ik dan de helft zou meebetalen als het draad was met eventueel ingevlochten latten, maar dan wel op 1.50m hoogte vanaf mijn perceelshoogte!
Daar ik niet op hun voorstel van die stijlen en houten panelen van 2m ben ingegaan bekijken ze mij niet meer en ze doen alsof ik lucht ben, dus praten zit er niet in... is hun privacy echt zoveel of een ruzie waard? ik heb hen zelfs al een voorstel gedaan dat ze een deel van hun tuin kunnen afzetten zonder dat ze iemand ambeteren! een stuk van ong 300m2! blijkbaar is da niet groot genoeg!

Ik ga zeker bezwaar aantekenen maar kan er mij nog iemand raad geven omtrent wetgeving en het bezwaar? Bestaat het recht van zonlicht en zicht nog?

dinsdag 22 mei 2012