De bomen van Twickel staan binnen 2 meter van de erfgrens. Wij wonen in een nieuwbouwwoning dat er sinds 1 jaar staat. De achterbuurman heeft vast laten leggen dat de bomen niet weg mogen. Kunnen wij hier iets tegenin brengen?

2 reacties

De achterbuurman zorgt volgens landgoed Twickel (Delden overijssel) voor de bomen en t achterliggende grasveld. Nu wonen wij sinds 1 jaar in ons nieuwbouwwoning.. Bij de gemeente hebben we gevraagt (voor we gingen bouwen) Of die bomen weg mochten of kort gesnoeid mochten worden als we daar gaan bouwen.. Geen probleem zei de gemeente.. Toen we er eenmaal woonden hebben we netjes een kapvergunning aangevraagt en ook gekregen.. echter moesten we 6 weken wachten, want er kan nog iemand bezwaar aan tekenen.. Nu... dat is gebeurd, helaas.
De achter buurman had al vast laten leggen dat de bomen niet weg mogen.. Maar het zijn elsen en berkebomen.. Met flinke onderhoudsachterstand en heel veel dode en grote takken overhangend op onze grond. Wij hebben een tuin op het zuiden, maar geen Zon in de tuin door de rijen bomen, de buurman weigert een nette onderhoud te plegen zo ook Twickel. Twickel geeft aan geen belang bij deze bomen te hebben.. We hebben zelfs aangegeven dat als de bomen gekapt worden er gerust andere laag groeiende bomen er voor in de plaats mogen komen. In het voorjaar hebben we veel last van slierten van de bomen in de zomer veel "eikeltjes" en in het najaar heel veel blad.. Dus echt veel overlast...
Met vriendelijke Groet fam Stoer

zondag 9 mei 2010