Dode boom van overburen is in onze tuin beland

2 reacties

Geachte heer,

Enige dagen geleden is er een dode boom van de overburen in onze tuin beland. Dit is tot stand gekomen doordat de buren hun schuur aan het opknappen zijn. De boom stond tegen deze schuur aangeleund. Wanneer de boom verder valt wordt de schutting beschadigd. Wij kunnen onze tuin niet eens meer in. Overbuurman zoekt geen contact en heeft geen intentie om het op te lossen. Na direct contact met over buurman geeft deze aan dat de gemeente het maar moet weghalen. Na contact met de gemeente geeft deze aan dat dit niet mogelijk is omdat het geen buitenruimte betreft. Hoe nu verder?

Nu is het al een paar dagen zo dat de boom midden in onze tuin ligt en dat de overburen geen enkele keer contact met ons hebben gezocht. Zij hebben niet eens de moeite genomen om ons in te lichten dat de boom in onze tuin is beland of om excuses te maken. Na direct aanspreken in de tuin geven zij binnensmonds aan dat de gemeente de boom maar weg moet halen. Helaas betreft het hier geen buitenruimte en kan de gemeente ons hiermee niet helpen. Het is een binnentuin waar alleen de bewoners mogen komen die eigenaar zijn van de benedenwoningen. Ook via de VVE is een oplossing niet mogelijk omdat deze mensen geen lid zijn van de VVE. Het is een huis waar niet altijd iemand aanwezig is. Af en toe komen wat mensen werkzaamheden uitvoeren en zijn dan weer voor een lange tijd weg.

De uitspraak van zowel de gemeente als de VVE is dat het een privaat probleem is en dat wij dit onderling moeten oplossen. Helaas zijn de overburen niet aanspreekbaar en hebben zij geen enkele intentie om de boom te verwijderen. Hoe moeten we nu verder? Graag uw respons.

donderdag 12 september 2013