Enorme kerstboom

3 reacties

Hallo allemaal,

Wij hebben onze woning 9 jaar geleden gekocht, met dicht achter onze tuin een kerstboom die er toen al een aantal jaren stond. De boom is steeds verder gaan groeien waardoor deze nu zo groot en breed is geworden dat wij een groot deel van de dag in de schaduw zitten. Ook wanneer het hoog zomer is.
De boom is niet alleen enorm hoog, maar ook heel erg breed geworden. Daarbij hangen de takken een heel eind over onze tuin en onze aanbouw. We hebben al verschillende keren gevraagd om er iets aam te doen. Maar we krijgen alleen te horen dat we de overhangende takken weg mogen halen. Dat lijkt simpel, maar de takken die meer dan 10 m boven de grond hangen kunnen wij niet bij. Dit gevraagd bij een hovenier en de kosten waren ongeveer 150 euro. We hebben dit inmiddels via een brief laten weten. Daarbij ook een termijn gesteld van 8 weken om de takken weg te halen. Na 2 weken waren er ineens een paar takken weggehaald, maar nog lang niet allemaal. Want wij weten zelf ook wel dat het helemaal niet zo makkelijk zou zijn. We wachten het termijn van 8 weken nog wel verder af om te zien wat hij nog meer gaat doen.

Nu zou ik alleen graag willen weten of er ook een mogelijkheid is om de buurman te dwingen om de boom te snoeien en in te korten. De kerstboom is al meer dan 40 jaar oud, maar in die 40 jaar is er nog nooit wat mee gedaan. Het is nu voor het eerst in 9 jaar dat er een paar takken afgezaagd zijn. Onze tuin is slechts 3 meter breed en de kerstboom is in zn totaal met takken en al nog breeder. Als er een wind doorheen waait is het net of het regent, helaas zijn dat allemaal dennennaalden die naar beneden komen. In de zomer staan we dan ook dagelijks te vegen om te voorkomen dat het hele huis onder de naalden ligt. En het dak van de aanbouw raakt ook iedere keer verstopt door de naalden. Wij kijken tegen de noordkant van de boom aan die door de grote totaal geen licht krijgt en er dus helemaal kaal en dor uitziet.

Wij hopen echt dat na 9 jaar er een oplossing kan komen voor deze enorme kerstboom en dat wij ook eens een zonninge achtertuin hebben.
Alle adviezen zijn welkom!
Alvast bedankt.

zaterdag 8 maart 2014