Grote boom op erfgrens

1 reactie

Wij en onze buren huren ons huis via ACM vastgoed
De buren hebben 2 grote bomen in de tuin staan waarvan er 1 op z'n 20 cm van onze erfgrens staat, door deze 2 bomen hebben wij zeer weinig zonlicht in onze achtertuin,ook groeien de wortels van de boom zeer ver door in mijn tuin en vernielen het straatwerk.
Wij zijn al een aantal jaren bezig en hebben vaak hierover gecommuniceerd met de buren maar die geeft echter geen gehoor,beloofd wel veel maar ze doen niets.
Aantal weken geleden weer contact gezocht met de verhuurder en die is langs geweest bij ons en de buren en kwam tot de conclusie dat de boom in de achtertuin idd gekapt moet worden omdat dit te dicht op de erfgrens staat de andere boom moest gesnoeid worden,klinkt goed en wij dachten dat dit snel zou gebeuren.
Echter de verhuurder zag ook een boom in de voortuin staan en die stond te dicht op de voorgevel en die kon schade aanbrengen aan de voorgevel zei hij doordat de boom heen en weer beweegt en dan de dakgoot raakt met alle gevolgen van dien ,dus die moest ook gekapt worden.
Zoals ik al vermelden dachten wij nou mooi geregeld maar nu komt het,
Z'n 2 weken geleden kwam er een professioneel hoveniersbedrijf bij de buren en hebben zeer professioneel de boom gekapt binnen 2 uur waren ze klaar.
Maar naar het opruimen van de takken en stam reden ze weg en heb ik ze niet meer gezien,dus ze hebben alleen de voortuin gedaan en niet de de achtertuin terwijl de achtertuin juist het probleem voor ons was.
Dus wij krijgen een beetje een raar gevoel bij deze zaak want het gaat grotendeels over de boom in achtertuin en de verhuurder is bang voor beschadiging door de boom aan voorgevel en die kan wel meteen gekapt worden en volgens ACM vastgoed moeten wij blij zijn dat tenminste de voortuin is gedaan en ze zullen maar weer een brief sturen naar de buren om ook de boom in achtertuin te kappen.

Dus dit probleem samen gevat:
ACM vastgoed eist dat de boom voor gekapt moet worden vanwege eventuele schade aan voorgevel,en hier aan wordt dan ook meteen gehoor gegeven.
Echter het probleem voor ons blijft want achter gebeurt niets en zo vertelde ACM vastgoed mij ze gaan maar weer een brief sturen met de vraag of de buren de boom willen weghalen.
Dus als er schade kan ontstaan door een boom en het gaat ACM vastgoed geld kosten dan kan het meteen geregeld worden maar zodra de klacht over belemmering van woongenot gaat geven zij niet thuis!

vrijdag 28 februari 2014