Haag gesnoeid

6 reacties

Onze nieuwe buren hebben zonder vooroverleg de 2 meter hoge haag, die op de erfgrens staat, afgezaagd over een lengte van 20 meter. Toen we hier bezwaar tegen aan tekenden bij hen zijn ze gestopt (helaas pas na inschakeling rechtsbijstand). De rest Vd haag loopt nog door tot 10 meter. Deze staat er nog maar willen de buren ook eruit halen.
Daarnaast hebben de buren inmiddels een industrieel hekwerk tegen de grens geplaatst met groene plastic ertegenaan. Dit hekwerk is hoger dan 2meter. Ook hier hebben we bezwaar tegen gemaakt vanwege de hoogte.

Het Kadaster heeft slechts 1 paaltje geslagen en daaruit blijkt dat de stammetjes dicht in de buurt net direct op de grond van de buren staan. Echter de groene erfafscheiding is niet recht. Er staat, sinds we er 13 jaar geleden kwamen wonen, en ook ruim daarvoor een brede haag van 1 meter die altijd bijgehouden is door de vorige buren en wij. De erfafscheiding loopt daar dwars doorheen.
De rechter heeft bepaald dat de hele haag inderdaad nu mag worden afgezaagd o.b.v. dat ene paaltje.
Daarnaast heeft de rechter bepaald dat het hekwerk kan blijven staan omdat we in onze aanklacht niet hadden gemeld dat we dit een lelijk hekwerk vonden.

Onze advocaat geeft aan dat we hoger beroep kunnen aantekenen t.a.v. Verjaring (20 jaar) van de haag. Klopt dat?
En kan de rechter bepalen dat o.b.v. 1 paaltje de hele haag op de grond van de buren staat?
Daarnaast vragen we ons af waarom we moeten vermelden dat het hekwerk lelijk is. Immers dat is subjectief. Het gaat ons om de wettelijke hoogte omdat wij nu een schutting ertegenaan willen plaatsen en die mag max 2 meter zijn waarmee zijn hekwerk boven dat van ons uitkomt.

zondag 18 januari 2015