hars valt uit boom buren

4 reacties

Goedenmiddag,

Vorig jaar heb ik hier al een reactie geplaatst met betrekking tot de overlast van een boom van de buren. Onze buren hebben een boom op de erfgrens staan. De schutting kon net niet helemaal geplaatst worden omdat de boom in de weg stond. Deze boom staat er al meer dan 20 jaar en is vele malen hoger dan ons rijtjeshuis. Verder hangt deze boom voor 3/4 over onze tuin heen.

Vorig jaar hebben we een loungebank geplaatst in de hoek van de tuin waar je nog het langst zon hebt 's avonds. Dit is in de hoek waar ook de boom staat. Vorig jaar viel het mij al op dat er enorme harsdruppels uitvielen, net regen. voorgaande jaren is dit niet opgevallen omdat er gras lag.

We kwamen dit weekend thuis van vakantie en onze hele tuin ligt vol met (noem het) bloemetjes uit die boom, en het plakt heel erg. Schoonvegen is amper te doen. Mijn barbeque zit helmaal onder, van boven tot onder is hij bedekt met hars en de tegels ook. Onze loungebank zit ook onder. Je kan je voorstellen dat ik m'n kussens er niet op durf te leggen.

Gister heb ik de stoute schoenen aangetrokken en aan mijn buurman gevraagd of hij even kon komen kijken wat me dwars zat. Hij reageerde heel laconiek dat het de natuur is en wilde weglopen. toen hebben we gezegd dat we van hem eisen dat hij er wat mee gaat doen. Maar ja, het is lastig, want je kan moeilijk de overhangende takken weghalen, want dan blijft er maar een 1/2 boom over en hij wil hem niet weghalen. Hij heeft z'n huis gekocht huis omdat die boom in de tuin stond zegt hij. Overigens vond hij ons al niet slim dat we in die hoek onze loungebank gingen neerzetten. Pardon! Het is toch belachelijk dat ik m'n tuin niet kan gebruiken. Ik heb ook vermeld dat ik alle schade op hem ga verhalen. Vorig jaar had ik ook al kleren met hars en dit jaar komen daar dan ongetwijfeld de kussens bij. Hij gaat er tot het weekend over nadenken en wij ook, wat kan ik van hem eisen? Hoe moet ik hiermee te werk gaan? moet ik dingen vastleggen die besproken zijn?

Ik hoop op een beetje advies.
Kan zeker geen foto's toevoegen hier?

Groet,
Ellen

dinsdag 10 mei 2011