Hekwerk met hedera

1 reactie

Ik heb een dijkwoning met een stuk dijkgrond eraan vast gekocht. Hier heb ik een hekwerk geplaatst welke voor het huis zelf een meter is, maar daarna 1.40wordt. De bedoeling is om hier hedera planten tegenaan te zetten zodat er een beschutte omgeving gecreëerd wordt en niet elke keer een nieuwsgierige voorbijganger in de tuin zit te gluren, praatje probeert te maken, de beesten in de tuin probeert te aaien etc. Nu is het zo dat 1 van deze "betrokken" voorbijgangers een klacht heeft ingediend over het hekwerk, welke blijkbaar volgens de wet aan de openbare weg slechts 1 meter mag zijn. Nu heb ik hierbij een aantal vragen:

1. Wat als het hekwerk verplaatst wordt een stuk onder aan de dijk, zodat het dezelfde hoogte houdt, maar gemeten vanaf de wegkant slechts 1 meter is. Is dit toegestaan? Of moet dit hekwerk achter de voorgevellijn staan?
2. Wat zijn de regels over hekwerken? Gelden hiervoor dezelfde bepalingen als voor dichte afscheidingen zoals houten schuttingen en bijvoorbeeld betonnen muren?
3. Als het hekwerk begroeid is met klimop. Wordt het dan nog steeds officieel gezien als een bouwwerk of als een natuurlijke haag?

Hopelijk kan iemand mij vinden om antwoord te vinden op bovengenoemde vragen.

woensdag 20 januari 2016