hoge heg buurman belemmert zicht

8 reacties

Onze buurman heeft tussen onze tuinen een heg van 3.20 meter staan. De hoogte van de heg stoort ons, omdat wij vanuit de kamer amper nog blauwe lucht kunnen zien. De heg staat dicht op onze woonkamer. De buurman wil de heg niet korter snoeien. In onze gemeente geldt een maximale hoogte van 2.00 meter. De buurman is van mening dat wij geen recht van spreken hebben. Wij zijn hier in 2010 komen wonen en hebben het gekocht terwijl we gezien hadden dat er een hoge heg was. Ook beweert hij dat de heg er al 20 jaar staat en ons recht dus verjaart is. Volgens mij geldt verjaring alleen voor de afstand tot de erfgrens en niet voor de hoogte van de heg.
De heg is overigens ook te dicht op de erfgrens geplaatst, waardoor onze schutting nu weggedrukt wordt. Ik zou graag antwoord willen op de volgende vragen:

- geldt verjaring ook voor de hoogte van de heg.
- staan wij in ons recht als we van de buurman eisen dat hij de heg lager snoeit.

Praten met de buurman helpt niet. We hebben geprobeerd om op een redelijke manier met hem te praten. Hij is niet voor rede vatbaar. Wij willen een compromis af spreken. Bijvoorbeeld de heg snoeien tot 2.50 meter.

dinsdag 12 augustus 2014