M1
Maurice 1958
Aantal ontvangen sterren: 1
Bekijk details

Hoog scherm met leibomen achterburen

18 reacties

Wij hebben een koopwoning met een ca. 12 meter lange achtertuin. Toen wij er 35 jaar geleden kwamen wonen was het gebied achter onze achtertuin vrij. Er waren wat moestuintjes en een bouwvallige woning. Aangezien wij toen al geringe lichtinval hadden, hebben we voor enkele duizenden guldens een schuifpui laten plaatsen zodat de lichtinval een stuk beter was.
Inmiddels is deze bouwvallige woning gerestaureerd en woont er een gezin in. Deze mensen hebben in hun achtertuin(die dus grenst aan onze achtertuin-gescheiden door een brandgang van ca. 1 mtr breedte)enkele grote bomen geplant. Een van deze bomen nam erg veel daglicht weg. Na een gesprekje met de buurman, was deze tot onze grote vreugde bereid de boom te kappen, daar men zelf veel onderhoud eraan had(bladeren ruimen). Op een middag zaten we op de bank en zagen plotseling onze woonkamer oplichten, en zagen dat hij bezig was met kappen!! Hulde!
Hij vermeldde wel dat hij dan tegen zijn muur wat leibomen zou plaatsen, waarop ik antwoordde; "maak deze dan aub. niet te hoog, anders hebben we nog niets bereikt". Wat schetst mijn verbazing echter; vandaag plaats hij 3 foeilelijke bamboeschermen met leiboompjes van ca. 4mtr hoog en 10 mtr lang langs zijn achtermuur die 2 mtr hoog is. Nu heb ik daar nog geen last van, maar als dit over de jaren gaat dichtgroeien heb ik natuurlijk weer een groot tekort aan daglicht. Na hem aangesproken te hebben, stelde hij voor dat hij de boompjes eventueel 30cm wilde inkorten, waar ik natuurlijk niet veel mee opschiet.
Is hier nog iets tegen te ondernemen? Dank u wel!

zaterdag 7 december 2013