Kan ik vragen dat de buren een beetje sociaal zijn en hun bomen een beetje snoeien om ons wat licht te gunnen?

3 reacties

We wonen in Amsterdam vlakbij het centrum. Ons klein tuintje grenst aan die van een grote (chique) appartementen complex. In de enorme tuinen van het complex zijn een aantal bomen sommige erg grote (meer dan 30 meter) en andere een meter of 7-10 hoog.
De meeste van deze bomen zijn dichtbij de scheiding van onze tuin.
Een boom (een hulst) groeit zelfs tegen de scheiding muurtje aan.
We hebben sinds het begin gevraagd of het mogelijk is de bomen af een toe een beetje snoeien om te voorkomen dat we totaal in de donker komen te zitten. Aan het begin (we waren toen nog in onderhandeling voor het kopen van ons huis 7 jaar geleden) stemde de beheerder mondeling in maar dan later wilde ze totaal niets doen. We hebben zelf op een bepaalde moment, via ons rechtsbijstand verzekering, een bemiddelaar ingeschakeld, maar de beheerder heeft laten horen dat de eigenaren van het complex absoluut niets willen doen. Twee jaar geleden hebben ze zelfs weer een nieuwe boom geplant een meter vanaf de scheiding.
We hebben begrip dat voor de hele grote bomen niets aan te doen valt en dat vragen we ook niet, maar de kleineren bomen zijn in deze zeven jaar enorm gegroeid, totaal scheef aan onze kant (ze worden namelijk wel gesnoeid om te voorkomen dat ze te dichtbij de ramen na de appartementen komen) en we hebben nu geen zon, maar ook bijna geen licht meer.
Met die mensen valt ook niet te praten over het feit dat als ze onderhuid doen aan de planten op de dak van hun gebouw, alles wordt op ons dak en in ons dakgoot gegooid. Ook in dit geval wordt gewoon gezegd dat ze niets aan willen doen.
Ons vraag is of het mogelijk is die mensen tot het idee te brengen een beetje rekening met de buren te houden en bij het verzorgen van hun planten ook een beetje de bovenkant te snoeien? Het zou toch normaal moeten zijn dat als je in de stad woont ook de mensen om je een beetje licht moet gunnen?

zondag 3 oktober 2010