Klimop buren tegen mijn muur

0 reacties

De klimop van mijn buren staat in de tuin van de buren en groeit tegen de muur van mijn huis aan. Mijn huis is rond 1900 gebouwd.
Toen ik hier kwam wonen, was de klimop een flinke boom. Bovenop de muur waar de klimop groeit, heb ik een dakterras. De klimop had het houtwerk van het dakterras vernield.

Vanwege lekkage aan mijn dak, moest mijn dakterras worden vernieuwd. Ik moest grote delen klimop verwijderen, zodat de loodgieters er goed bij konden. Ik heb eerst gevraagd aan de buren of zij de klimop volledig willen verwijderen. Vanwege de schade die de plant aanricht aan mijn muur en houtwerk. Maar dat wilden zij niet. Daarom heb ik de klimop 'afgezaagd' tot aan de boeidelen van mijn dakterras (aan de zijkant).
De buren zeiden, dat zij de klimop gaan onderhouden. Ik heb gevraagd of zij de klimop zo willen onderhouden, dat deze niet onder en op de boeidelen van mijn dakterras (aan de zijkant) groeit.

Na twee jaar onderhouden zij de klimop nog steeds niet. Inmiddels heb ik het al vier keer gevraagd. Steeds zeggen zij, dat ze de klimop gaan onderhouden. Maar ze doen het niet.
Wat moet ik doen?

donderdag 20 oktober 2011