Klimop over de schutting gooien door buurman

7 reacties

Mijn vriend en ik wonen ongeveer een half jaar in ons huis. Toen wij in het aankoopproces zaten, heeft onze buurman aan de rechterkant een hoge schutting laten plaatsen. Prima schutting verder, hij ziet er netjes uit, maar het is wel een joekel van een ding.
Wij hebben aan onze kant een klimplant tegen de schutting geplaatst voor een iets vriendelijker uitzicht. Met het mooie weer van de afgelopen weken heeft de klimplant blijkbaar een groeispurt ingezet en zijn wat takken door de schutting heen gegroeid.
Nou zaten we gisteravond op ons terras, na een lang weekend weg te zijn geweest, en hoorden/zagen we dat de buurman takken van de klimop aan zijn kant afrukte en over de schutting naar onze kant gooide.
Mijn eerste reactie was dat hij niet zomaar takken mag verwijderen van onze plant om ze vervolgens ook nog eens doodleuk in onze tuin te deponeren. Hij kan natuurlijk ook gewoon vragen of we ze zelf even weg willen halen (wat geen probleem is). Aan de andere kant bedacht ik me dat hij er blijkbaar last van heeft en dat hij zelf mag weten wat hij doet met takken op zijn erf. En teruggooien naar ons: tja, het is tenslotte onze plant, dus dan moeten wij de troep ook maar opruimen...

Puur uit interesse: Heeft de buurman het recht om de takken te verwijderen en deze in onze tuin te gooien? En waar in de wet staat dit geregeld?

woensdag 12 maart 2014