Klimop tegen garagemuur.

2 reacties

Mijn garage aan de linkerzijde van mijn huis is tevens de erfafscheiding met een buurman wiens huis en tuin 90 graden staat t.o.v. mijn huis.
Deze buurman heeft een klimop laten groeien tegen de garagemuur en door de weelderige groei komt deze klimop regelmatig onder en over de boeiboorden en over de dakbedekking van mijn garage.
Hierdoor worden de boeiboorden beschadigd (het verfwerk zou eigenlijk jaarlijks moeten worden vernieuwd) en loop ik gevaar op verdere beschadiging van mijn dakbedekking met eventuele lekkage.
Mijn buurman vindt het echter mijn probleem als de extra begroeing op plaatsen komt waar ik deze niet wens.
Hij heeft me daarom toestemming gegeven om alle overbodige begroeing weg te halen indien ik dit nodig vindt.
Om beschadigingen aan mijn garage te voorkomen ben ik dus genoodzaakt om 1 of 2 maal per jaar een grote snoeiaktie te houden, vanaf het dak van mijn garage, om overbodige begroeing te verwijderen en het bijbehorende afval op te ruimen.
Tot heden heb ik om de vrede te bewaren mijn garage op deze manier geprobeerd te vrijwaren van begroeing. Dit jaar had ik me echter voorgenomen eens een gesprek hierover aan te gaan met mijn buurman. Dit heeft ook plaatsgevonden en is in goede sfeer verlopen. Ik hecht belang aan een goede relatie en heb me hier open opgesteld en zijn argument aangehoord. Dit is het bedekken van een lelijke muur met een mooie begroeing. Op zich heb ik hier geen bezwaar tegen. Wel tegen het feit dat mijn buurman de oplossing van de extra begroeing bij mij neerlegd i.p.v. bij zichzelf. In dit gesprek is wederom duidelijk geworden dat hij dit mijn probleem vindt. Het klassieke meningsverschil dus.
Mijn rechtsgevoel zegt me dat het niet mijn probleem is, maar dat het zijn probleem is om te voorkomen dat er beschadigingen optreden aan mijn boeiboorden en dakbedekking en ook het snoeiwerk en de afvoer van de afval zijn probleem is.
Kan iemand me vertellen wat nu precies mijn rechten en plichten zijn in deze?

zaterdag 1 oktober 2011