Last van buren door slecht/geen onderhoud

1 reactie

Wij wonen in een hoekhuis (gekocht) en hebben aan de niet-vrije kant stokoude buren (van in de 80) die hun huis huren.
Toen we hier net woonden (7 jaar geleden) werd de tuin nog enigszins onderhouden. Echter is er de laatste jaren van onderhoud geen sprake.
Er is sprake van overlast aan zowel de voor- als de achterkant. Aan de voorzijde is er sprake van boom- en struikgewas dat continu over de erfgrens groeit en als we niet regelmatig aan het zagen gaan ons schuurdak kan beschadigen.
Aan de achterzijde is er overlast van klimop (die hun schuur overwoekert) en zo bij ons op het dak van een uitbouw van ons huis groeit met evt. schadelijke gevolgen van dien als we ons niet regelmatig op het dak begeven. Ook staat er een enorme appelboom nog geen halve mtr van de erfgrens met allerlei uitgroei aan de zijkanten. Deze drukt de schutting omver. Neemt zoveel water op dat we inmiddels al aan de vierde grasmat toe zijn en we nu kunstgras overwegen. De boom reikt tot aan de zolderverdieping en allerhande takken groeien over onze tuin heen.
Wij zijn absoluut geen mensen die de deur plat lopen bij de buren, we zeggen elkaar gedag en nemen wel eens postpakketten voor elkaar in ontvangst en dat was het. Maar ik wil de mensen ook niet voor het hoofd stoten: ze zijn al op leeftijd, absoluut niet kapitaalkrachtig en hebben zelfs met enige regelmaat thuiszorg over de vloer.
Echter bederft deze overlast al wel jaren mijn woongenot en belet mij om lekker relaxed in de tuin te kunnen zitten zonder me dood te ergeren aan die rotbomem en struiken.
Ik heb al eens gedacht om de hulp van mijn man aan te bieden bij het terugsnoeien van hun voor- en achtertuin. Mijn man zit echter veel in het buitenland voor zijn werk en dan zal het echt in de spaarzame uurtjes zijn. Echter ben ik niet van plan de vaste tuinman en -vrouw te worden van de buren of op te draaien voor de kosten van de afvoer van al het tuinafval. Eigenlijk ben ik van mening dat als je je tuin niet meer goed kunt onderhouden, je dan moet zorgen voor een onderhoudsarme tuin.
Wat zouden jullie doen in onze situatie?

woensdag 8 mei 2013