Bekroond door redactie: 10.000 punten behaald in een periode van 2012-2016
KK
Kk
Aantal ontvangen sterren: 1
Bekijk details

Moet je klimop van buren aan schutting accepteren

29 reacties

Wij hebben een paar maanden geleden onze schutting vervangen. Die schutting zou volgens de buren mandelig zijn. En zij hebbben dan ook een advocaat in de armen genomen.

Het kadaster is geweest en geeft aan dat dat de schutting volledig op onze grond staat. En door middel van verklaringen van oa vorige bewoners en foto's kunnen we aantonen dat de schutting ook daarvoor op onze eigen grond stond! (de buren hebben ook nooit mee betaald aan de schutting)

Aangezien de buren het ons zo moeilijk maken en wij er nu na zoveel jaren helemaal klaar mee zijn, willen wij nu gaan eisen dat zij de de klimop die zij ongevraagd aan hun kant tegen onze schutting aan hebben laten groeien, moeten verwijderen. Echter schermen zij er mee dat je een klimop moet dulden, je zou daar namelijk geen schade en hinder van ondervinden.
Zij hebben als bewijs een verklaring van een kennis van hun, die hovenier is, dat een klimop de levensduur van een schutting niet bekort en het bovendien geen schade veroorzaakt.

Echter hecht de klimop zich toch helemaal aan de schutting en onze muur vast. Wij kijken vanuit onze tuin tegen allemaal touwtjes aan die zij vast hebben gemaakt aan onze schutting. De klimop groeit er continu doorheen. De klimop zit zwaar onder de luis en gaat vooral ook woekeren tussen de palen en onze aanbouw. Helaas kunnen wij daar niet bijkomen, zonder de hele schutting van zijn plek te halen, dus hecht de klimop daar echt helemaal vast aan onze muur.

Is het inderdaad zo dat je een klimop moet dulden die vastgemaakt wordt aan je eigen schutting, die dus volledig op eigen grond staat? Is er iemand die ons misschien met goede jurisprudentie kan helpen?

maandag 29 oktober 2012