Overlast door (naald) boom tegen erfgrens aan

4 reacties

Achter onze tuin ligt een brak stuk grond met tegen de erfgrens (een zeer oude gemetselde muur) een of andere naald boom die ontzettend veel overlast geeft. Zeker een derde van de takken hangt bij ons boven de tuin. Met name de naalden, loszittende naalden waaien bij het minst of geringste zuchtje wind in onze tuin. Een lekker bakkie koffie drinken zit er niet in, of we moeten constant het kopje met de hand afdekken. Tevens neemt de boom erg veel dag(zon) licht weg. Echt alles ligt continu onder de naalden,tuinmeubels, de stoep, alle planten in onze potten en bakken. In de lente zit alles onder een soort van geel stuif dat uit de boom komt.

Nu is het geval dat het brak stuk grond binnenkort door een projectontwikkelaar bebouwt gaat worden met een 2 onder 1 kap. Vorig jaar heeft de projectontwikkelaar al beloofd dat de boom gekapt zou worden. De kap vergunning ligt er ook al. Al een jaar lang zijn we steeds aan het bellen en mailen of de boom nog wordt gekapt. Telkens beloven ze ons dat de boom snel gekapt wordt maar inmiddels een jaar verder en nog steeds staat de boom er.

Ps. De woning waar we wonen hebben we nu 3 jaar geleden gekocht. We hebben enkele weken geleden de tuin helemaal laten bestraten (voor veel geld). Het is nog de bedoeling dat de naden van de bestrating worden voorzien van zand, echter de naden zitten nu vol met naalden. Een begin maken met het bezanden van de bestrating is onbezonnen werk, je draait je kont en wat je geveegd hebt ligt weer vol met naalden. We worden er echt moedeloos van. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de projectontwikkelaar de boom zo snel mogelijk snoeit zodat we op een normale manier van onze tuin kunnen genieten?

zondag 13 juni 2010