Overlast kastanjebomen

6 reacties

Hallo,

Wij huren een hoekhuis en aan de zijkant van ons hoekhuis staan drie kastanjebomen. Deze kastanjebomen behoren tot de bewoners van het wooncomplex naast ons. Tussen het wooncomplex en ons huis zit er nog een stuk grond (wij kijken tegen de achterkant aan waar hun garages zich bevinden). De kastanjebomen staan dan aan onze kant.

Deze bewoners willen de kastanjebomen niet snoeien en tevens ruimen zij de bladeren, takken en kastanjes die naast ons huis vallen ook niet op.
Omdat de takken behoorlijk over onze tuin heen groeien hebben wij veel last van vallende bladeren, takken en kastanjes.

We zijn al naar de Woningstichting geweest, zij zeggen niets voor ons te kunnen betekenen. De gemeente zegt dat wij de takken die over de schutting heen groeien zelf mogen snoeien, maar om daar bij te kunnen zullen we een hoogwerker moeten huren en dat zal dan via hun erf moeten (en dit zullen ze vast niet toe staan). Nu gaf de gemeente ons laatst als tip dat we een hovenier kunnen inhuren en de rekening naar hun toe laten sturen, maar ik vraag mij af of dit wettelijk mag.

We hebben het geprobeerd met de bewoners op te lossen, maar op één bewoonster na zij houden hun poot stijf, hun hebben er immers geen last van. We zijn zelfs nog naar de makelaar geweest die deze appartementen verkoopt, hij gaf ons gelijk en heeft ook geprobeerd te praten met deze bewoners tijdens een vergadering, maar ook dit lostte niets op.

Toen we hier zo'n drie jaar geleden kwamen wonen waren we zo blij met een tuin voor ons dochter, maar we hebben er nog niet echt van kunnen genieten omdat als we in de tuin bezig zijn we takken, bladeren en kastanjes aan het opruimen zijn. Dit is voor mij als rugpatient trouwens erg zwaar! We hebben ook een grasveldje voor onze dochter, hier moeten we jaarlijks de kastanjes uitvissen omdat ze anders ingroeien in het grond. Verder kan mijn dochter in de periode dat de kastanjes vallen niet buiten spelen.

Dan is er natuurlijk nog het probleem dat we in de zomer veel last hebben van vogelpoep van vogels die in de bomen zitten, onze dakgoten van ons huis en schuur zijn ook vaak verstopt. Verder hark ik ieder jaar de bladeren etc die naast het huis vallen op een stapeltje (van de schutting vandaan vanwege het ongedierte). Ik laat het op een stapeltje liggen omdat ik vind dat zij die troep moeten opruimen, maar zij vinden dat weer asociaal van ons. We hebben er afgelopen zomer zelfs woorden over gehad met een bewoner.

Het enige wat wij willen is dat zij hun bomen goed verzorgen door ze jaarlijks te snoeien, maar er valt dus niet met hen te praten.

Heeft er iemand tips?

maandag 14 februari 2011