overlast van niet onderhouden tuin

7 reacties

Onze buren hebben een tuin waar ze voor het grootste deel niets mee doen. In deze tuin woekerd gras, brandnetels, distels, maar ook bramen en kleefkruid.
Vooral de laatste twee veroorzaken overlast. Wij hebben 2 katten, net als vele anderen in onze buurt. Deze moet ik nu dagelijks controleren op doorns en kleefkruid bolletjes. Uiteraard is dat niet prettig voor de kat, maar laten zitten veroorzaakt klitten wat tot ongezonde situaties kan leiden (bij de kat).
In eerder overleg met de buren heb ik hun gevraagd wat aan de tuin te doen, ik heb ook aangeboden de tuin over te nemen, of deze tegen een vergoeding van materiaalkosten voor hen te onderhouden. Alles werd afgewezen en de buren gaven aan zelf een haag te gaan planten en het onkruid te verwijderen.
Inmiddels zijn we ruim 2 jaar verder en er is niets verandert. Van andere buurtbewoners heb ik vernomen dat de buren 24 jaar geleden ook al hebben aangegeven een haag te gaan planten...dit wil blijkbaar niet erg vlotten.
Welke mogelijkheden heb ik om het overlast (voor voornamelijk mijn katten) te verminderen?
Overigens, ondanks dat deze buren hun eigen tuin niet bijhouden, snoeien ze wel ongevraagd mijn taxus, terwijl ik daar zelf netjes mee bezig ben om er voor te zorgen dat deze hun niet in de weg zit.

zaterdag 14 augustus 2010