Reuzenboom van de achterburen

4 reacties

Onze achterburen zijn ongeveer 30 jaar geleden in Amerika geweest en een stek meegenomen van een boom en die achterin hun tuin geplant.
Eerst hadden wij niets in de gaten omdat in onze eigen tuin een kastanjeboom staat die het uitzicht belemmerde van wat er zich in de tuin van de achterburen afspeelde.
De boom van de achterburen bleek een soort sequoia te zijn of in ieder familie daarvan.
Op het ogenblik zal die boom zo'n 40 meter hoog zijn. Volgens deskundigen is de boom voor zijn soort nog vrij jong en kan nog wel twee keer zo hoog worden, dus zeg maar 80 meter, net zo hoog als de lokale watertoren . De reusachtige takken ruiselen flink zodat onze tuin altijd vol met rotzooi van die boom ligt. De overhangende takken kunnen wij niet afzagen omdat die te hoog hangen.
Niet alleen wij maar ook de andere buren zien die boom als een bedreiging: als die omvalt in een storm zijn de rapen echt gaar.
Diverse keren is de eigenaar er op aangesproken dat dit zo niet gaat en verzocht om de boom te rooien of in ieder geval te kortwieken. Echter: dat zou zeker tussen de 10.000 en 15.000 euro gaat kosten en dat geld had hij niet !
De gemeente weet er ook van maar die doet niets: is een private zaak volgens haar.
Wat voor actie kunnen wij nu nog ondernemen ?

vrijdag 29 oktober 2010