Veel hoge bomen in de wei naast ons

2 reacties

2 jaar geleden hebben wij een vrijstaand huis gekocht met 1200 m2 grond. Ons huis ligt iets afgelegen van de weg in een redelijk bosrijk gebied. Direct aangrenzend aan onze tuin ligt een groot stuk wei. De eigenaar is een imker die hier bijen houdt. De man woont zelf een uur rijden hier vandaan en komt ongeveer 1 keer per maand kijken naar zijn bijen.

Langs de erfgrens staan een 20tal hoge bomen (20-25 meter) op een rij. Deze bomen hangen met hun takken tot wel 10 meter over onze tuin heen. Onze hele tuin ligt in het najaar vol met bladeren en door het hele jaar heen natuurlijk ook takjes en dergelijke. Vaak vallen er hele grote takken naar beneden als het gestormd heeft.
Wij zijn bezig met de bouw van een garage in onze tuin en hiervoor moesten de overhangende takken verwijderd worden. De eigenaar, toen we deze eindelijk hadden getraceerd, wilde hier niet aan meewerken in eerste instantie. Uiteindelijk heeft hij toestemming gegeven dat wij de takken die overhangen en die nodig zijn voor de bouw van de garage mogen verwijderen. Dit grapje heeft ons al 400 euro gekost en de eigenaar wil niet meedelen in de kosten, terwijl wij vinden dat hij hier eigenlijk in zijn geheel voor had moeten opdraaien! Wij hebben dit gedaan zodat we verder kunnen met de bouw van de garage. Als zo'n boom omvalt kan dit ernstige gevolgen hebben. Zo'n boom (of takken) kan op onze garage terecht komen of op mijn kinderen die in de tuin spelen. Ook ligt aan de andere kant van de wei een grote camping en bij het omvallen van zo'n boom kunnen er caravans geraakt worden. De eigenaar van de camping is hier net als ons mee bezig, maar de eigenaar wil niet meewerken. De gemeente zegt dat we niks kunnen.

Als laatste hekelpunt wil ik aangeven dat onze halve tuin in de schaduw ligt door deze hoge bomen :( Als de bomen weg zouden zijn (of gehalveerd) zou er overigens ook nog een prachtig uitzicht onstaan, hier klagen alle buren die boven aan de weg wonen over.

Mijn vraag: kunnen wij hier als buren iets mee?

donderdag 4 juli 2013