Verhuizen word verplicht om een boom te verwijderen

1 reactie

Hallo allemaal,

Ik woon sinds juni 2012 in deze woning, nu echter ga ik over 2 maand verhuizen en heb daarvoor mijn huurcontract opgezegd.
De beste man van de woningstichting is langs gekomen om het overname formulier in te vullen (waarin staat wat ik evt. zou moeten verwijderen voor de nieuwe huurders wat hun niet zouden willen hebben). Toen ik hier kwam wonen heb ik (achteraf) nooit een overname formulier gehad, die ik dus wel zou moeten hebben krijgen toen der tijd en gewoon getekend maar ik dacht dus dat het om overnames in het huis ging en een aantal bijgebouwde schuurtjes/hokjes op het terrein. Ik wist niet beter of de tuin hoort gewoon bij het huis en daar hoef je in principe niks aan te doen op het bijhouden en evt. veranderen na als je dat zou willen.

Maar nu blijkt dus, in mijn achtertuin staat een gigantische apenboom, waarvan ik dus dacht dat die bij de tuin hoorde en ja automatisch mee ging na volgende huurder. Nu moet ik dus van de woningstichting de boom verwijderen op mijn kosten omdat de nieuwe huurders deze dus niet willen (overnemen), wat dus begrijpelijk is, als ik het had geweten had ik deze toen in juni 2012 ook laten verwijderen. Ik ben er inmiddels al achter dat de woningstichting dus de kapvergunning moet aanvragen en daar ook de kosten voor krijgen omdat hun eigenaar van de tuin zijn.

Nu mijn vraag hoort deze boom niet gewoon bij de tuin en is de woningstichting niet verantwoordelijk voor deze kosten (of evt. de nieuwe huurders als die de tuin willen veranderen)?
Want alle overige (kleine) bomen hoef ik dus niet te verwijderen want die horen inderdaad bij de tuin is mij door de beste man gezegd. het gaat dus puur en alleen om die apenboom.

alvast bedankt.

zaterdag 8 november 2014