Wat kan ik doen aan rommel, van de bomen van de buren?

10 reacties

Wij wonen in tweeonder één kap woning,de achtertuin is ca 8 x 15 m. In de tuin van de buren groeien bomen van zekerca 15 à 20 m hoog, 30 jaar geleden door de gemeente geplant. Nadat wij,allen een stuk grond van de gemeenteerbij kochten om de tuin te vergroten bleven bij onze buren de geplante bomen staan.
Onze tuin ligt op het Westen. Gevolg is dat we al vroeg in de middag bijna geen zon meer in het zitgedeelte van de tuin hebben. Omdat de wind meestal uit het W, ZW, of NW komt hebben we bovendien het gehele jaar door zaden, bladeren. bloesem.van deze bomen in de tuin. Wij hebben zelf onze tuin zodanig ingericht, dat we niet meer dan nodig is in de tuin hoeven te werken, vanwege fysieke problemen. De zaden van o.a hun Amerikaanse Beuk ontkiemen heel gemakkelijk.
Dus in de herfst geeft dat veel werk om de zaden zoveel mogelijk te verwijderen en in het voorjaar constant stekjes uit te trekken, om geen bomen te laten groeien.
We hebben het er al enige keren met hen overgehad, dat zulke reuzen in zo'n klein tuintje asociaal zijn, het antwoord is dat zij van een schaduwtuin houden en hun bomen weigeren te snoeien of te verwijderen.
De 2 bomen waar we het meeste last van hebben staan minder dan 2 m. van de erfafscheiding.
Is het juridisch mogelijk om hen te dwingen er iets aan te doen?
Bij voorbaat dank voor uw reactie.

vrijdag 3 september 2010