Wildgroei of natuurlijke tuin?

3 reacties

Tegenwoordig is er volop aandacht voor een 'natuurlijke tuin' met name in de stad. Vlinders en bijen zijn dan ook regelmatig te gast en zo nu en dan zelfs een egel, en dat middenin de stad. Vogels nestelen hier graag...soms tot wanhoop want het is altijd opletten met katten, eksters en Vlaamse gaaien maar het is leuk te zien dat de dieren graag gebruik maken van de tuin.

De buren zijn er niet blij mee 'snoeien' er graag op los d.w.z. verminken de struiken door takken domweg en met geweld of te breken. Wat overhangende takken betreft kunnen zij natuurlijk vragen of er gesnoeid kan worden, maar dat gebeurt slechts sporadisch. Meestal gaan zij hun eigen gang ondanks het feit dat ik al meerdere malen aangegeven heb dat ik dat zelf doe als zij er last van hebben. Als zij 'snoeien' zijn de struiken op z'n zachts gezegd verminkt.

Vandaag twee mensen van de woningbouwvereniging aan de deur; ik moet weer snoeien omdat de buren er opnieuw last van zouden hebben...en de struiken hebben de buren inmiddels zelf alweer 'gesnoeid' toen ik op vakantie was (3 weken geleden) en zijn inmiddels weer dusdanig vernield dat alleen groei de hoogte in nog een optie is. En nu moet ook dat dus gesnoeid gaan worden...

Wat de buren, en ook de woningbouwvereniging als ontoelaatbare wildgroei bestempelen, is voor mij een stukje natuur (tuin) in de stad. De struiken veroorzaken geen gevaar en staan er mogelijk al meer dan 20 jaar.

Voor mij zijn de struiken ook een klein stukje privacy; de bewoners aan de overzijde kunnen anders recht de kamer in kijken en ik zie liever groen zien dan een 'schitterend' uitzicht op de schotelantennes waar blijkbaar geen restricties aan worden gesteld. Wat is nu wijsheid?

vrijdag 24 augustus 2012