aanvraag Zorgtoeslag

12 reacties

Goedendag,
Vorig jaar in 2011 is mijn zoon in augustus 18 geworden.
Voor een kind veranderd er dan een heleboel. Er moet van alles geregeld worden studiefinanciering, ziektekostenverzekering etc. iets wat je niet gewent bent.
Ook kon hij zorgtoeslag aanvragen, maar om hem een beetje zelfstandig te laten worden heeft hij dat ook zelf moeten regelen. Omdat het de eerste keer niet lukte in oktober 2011 met zijn zorgtoeslag omdat zijn Digid niet werkte heb ik tegen hem gezegt dat hij dat ook later kon aanvragen omdat ik voor hem zolang het gaat zij ziektekosten zou betalen en van het geld dat hij terug zou krijgen zou hij zijn schoolgeld gaan betalen in September 2012 omdat ik dat helaas niet voor hem heb. Op Internet heeft hij begrepen dat als je belastingaangifte inkomsten gaat doen dit voor 1 april moet doen en dat je anders uitstel moet aanvragen. Dus dat dit niet geld voor zorgtoeslag, dat was vroeger toen ik zorgtoeslag kreeg ook niet zo. Je kon zorgtoeslag krijgen met terugwerkende kracht. Waar het nu om gaat is dat hij 11 juli 2012 zorgtoeslag heeft aangevraagd voor sept/dec 2011 en voor 2012. Hij heeft een afwijzing gekregen voor 2011 omdat hij uitstel had moeten vragen. Hoe weet een kind van 18 dit nou, alles is immers nieuw voor hem. En ik heb hem het verkeerde advies gegeven omdat ik het ook niet wist, ook niet goed gelezen en het zelfde begrepen als mijn zoon. Hij is nu in bezwaar gegaan en uitgelegd dat hij dit niet goed begrepen heeft en dat het voor hem erg belangrijk is omdat hij zijn schoolgeld er mee moet betalen, hij krijgt immers het minimum studiefinaciering en werkt er niet bij vanwege zijn lichamelijke conditie. Nu heeft hij een brief gekregen dat ze niet tegemoet komen in zijn bezwaar. Het enige wat hij kan doen is in beroep gaan bij de rechtbank van Amsterdam waar griffiekosten aangebonden zijn die hij zeker niet kan betalen. Nu is onze vraag zou hij kans maken om in bezwaar te gaan bij de Rechtbank, Sector Bestuursrecht. Anders kost het straks meer geld dan dat hij heeft en is nog verder van huis.
Ik vind dit zelf een hele vervelende kwestie omdat iemand die geen geld heeft en daar recht op heeft wordt afgewezen binnen het jaar, terwijl de belastingdienst 5 jaar de tijd heeft om te vorderen. Ik hoop dat u ons hierop een duidelijk antwoord kan geven.
M.v.g.
Mevr. de Jong

donderdag 4 oktober 2012