Behandeltijd voor een bezwaarschrift

0 reacties

Hallo,

Mijn dochter heeft vorig jaar een de uitkering WIJ ontvangen. Door een operatie kon ze niet naar school. Wij hebben de regels gehad van de gemeente die voor die uitkering gelden. De uitkering zou tot 31 augustus lopen, om dat mijn dochter per 1 september weer naar school zou gaan. De uitkering is begonnen in maart. In een gespreek met een medewerker van de gemeente heeft deze meneer gezegt dat mijn dochter wel op therapeutische basis mocht werken. Dat heeft mijn dochter ook wel eens gedaan in de winkel waar ze al een baantje had. Dit hebben wij echter niet aangegeven in de briefjes die we in moesten vullen van de gemeente, door het gespreek met die medewerker van de gemeente. Ook is mijn dochter met ons op vakantie geweest, en in die periode heeft ze een uitnodiging gehad van de gemeente om langs te komen. Omdat mijn dochter niet had op gegeven dat ze enkele uren per week gewerkt heeft in die periode, en niet heeft aangevraagd om op vakantie te mogen, moet ze al het ontvangen geld terug betalen plus een boete van 150 euro omdat ze op vakantie is gegaan zonder dit aan te vragen. Wij hebben hier op op 20 oktober 2010 bezwaar aangetekend, en zijn ook al begonnen met het terug betalen. Maar tot op dit moment 13-06-2011 nog geen antwoordt ontvangen op ons bezwaarschrift.
Nu is mijn vraag aan u, staat er een tijd voor dat een bezwaarschrift behandeld moet zijn, en kan ik zo lang wij geen bericht hebben ontvangen van de gemeente stoppen met het alvast terug betalen van de ontvangen uitkering. en is er iets tegen de boete te doen van 150 euro omdat mijn dochter zonder dit aan te geven bij de gemeente met ons op vakantie is gegaan.
Als u nog meer info nodig mocht hebben hoor ik dat graag, of we kunnen dit telefonisch nog een nader uitleggen hoe alles in elkaar zit.

Met vriendelijke groeten,

Mijno Pruissen
Burgemeesterkrijgsmangeerde 41
4942AV Raamsdonksveer
0162-515644

maandag 13 juni 2011