bijstand na 18e verjaardag kind

11 reacties

Ik zit al 14 jaar in de bijstand en kreeg als er veranderingen waren of andere dergelijke situaties altijd brieven van de bijstandinstantie.
Afgelopen zomer ben ik verhuisd naar een andere stad en daar ben ik ook weer bij de bijstand ingeschreven.
Onlangs is mijn zoon 18 geworden en kwam ik bij toeval erachter dat ik dat moest melden
bij de bijstand.Dit is mij niet eerder verteld en omdat ik alle gegevens heb ingeleverd bij de verhuizing in de zomer van 2012 dacht ik dat de bijstand dit dus wel wist.Ik had toen ook al verteld dat mijn zoon in februari 2013 18 jaar zou worden.
Ik heb alsnog doorgegeven dat mijn zoon 2 weken daarvoor 18 was geworden.
Toen werd mij meegedeelt dat mijn uitkering omgezet zou worden naar een uitkering voor een alleenstaande ipv alleenstaande ouder en dat ik het verschil in uitkering,maar liefst 250 euro! ook moest terugbetalen.Aangezien ik in de schuldsanering zit,is dat helemaal niet mogelijk maar er was totaal geen begrip voor mijn situatie.
De eerste schok was al dat ik dus 250 euro minder per maand krijg terwijl mijn zoon gewoon nog steeds bij mij woont en dat in de toekomst ook zeker zal blijven doen aangezien hij een autistische stoornis heeft en er komt geen enkele andere finciele vergoeding binnen.Een uitkering is al geen vetpot zeker niet in de schuldsanering en nu wordt het alleen nog maar moeilijker.
Ten 2e ook nog eens dat ik geld moet terug betalen terwijl ik dat dus duidelijk niet heb.
Ik heb nooit een brief of informatieblad gekregen van de bijstandsinstantie dat ik moest melden (van te voren dus blijkbaar)dat mijn zoon 18 zou worden,ik wist dus ook niet dat ik dat moest melden.
Is het terecht dat ik 2x 250 euro moet gaan terug betalen,ook al was op 1 februari mijn zoon nog geen 18?
En hoe kan het dat dit soort dingen zomaar uitgevoerd worden zonder dat je daar informatie over krijgt?

woensdag 20 maart 2013