Correctieverzoek UWV problemen.

2 reacties

Hallo iedereen,

Ik zit al weken in conflict met het UWV over een correctieverzoek over het jaar 2010. En ik weet momenteel niet meer wat te doen.

Op 19 Oktober j.l ben ik werkloos geraakt en heb toen bij de UWV een WW aangevraagd. Ik voldeed natuurlijk aan de wekeneis van 26 weken.
Maar tot mijn verbazing voldeed ik niet aan de jareneis. 4 van de laatste 5 jaar moest je gewerkt hebben. 2012 was ik heel lang werkloos en deze jaar telt dus niet mee. Het jaar 2010 werd ook niet meegeteld. Het blijkt dat ik dat jaar 47 SV dagen heb, waar een minimum van 53 SV dagen nodig is.. hierdoor kreeg ik maar 3 maand WW ipv 1 jaar.

Ik heb in 2010 ook nog 2 maanden bij een Nederlands bedrijf gewerkt, met een postbus in duitsland. Deze maanden zijn niet meegenomem in mijn arbeidsverleden. Balen want met deze 2 maanden voldoe ik wel aan de jareneis en kan mijn WW hervat worden... ik zit nu in de bijstand en krijg maar 600 euro p.m. het is dus noodzakelijk dat ik mijn WW weer krijg.

Ik heb toen ik mijn bezwaar maakte de volgende gegevens opgestuurd naar de UWV:

● afschriften van mijn betaalrekening waar duidelijk de maand betalingen opstaan van desbetreffende bedrijf.
●kopie bankpas en kopie ID kaart om aan te tonen dat ik de eigenaar ben van desbetreffende rekening.
●kopie van mijn toen getekende contract met daarop mijn handtekening en die van de directeur.
●briefen van mijn advocaat omdat ze mijn loon niet wouden overmaken.

Met dit alles wil de UWV geen genoegen nemen en zeggen ze tegen mij dat ik maar een PD U1 moet opvragen in duitsland. Ik heb overal heen gebeld on Duitsland maar ik kom geen steek verder.
Alles wat ik heb opgestuurd is toch bewijs voldoende? Ook het contract toch? Ik bedoel... tweemaal een bedrag bijgeschreven krijgen van boven de 1300 is toch ook bewijs dat ik gewerkt heb?
Ik weet niet meer wat ik kan doen, want ik kom momenteel in zwaar financieel weer want met de bijstand redt ik het niet.

Ik hoop dat jullie mij een beetje kunnen helpen.

Groetjes,

Danny

donderdag 31 maart 2016