RV
RV
Aantal ontvangen sterren: 1
Bekijk details

Discussie gesprek voor nut en noodzaak

0 reacties

Hallo,

Ik weet niet of ik dit kan stellen hier maar daar komt die.
Ik had mij de vraag gesteld op een antwoord in het forum over het UWV.

Toen vroeg ik me af wat zou het nut en de noodzaak zijn van het UWV in de maatschappij en wat zou er als alternatief zijn of al bestaan zonder onze subsidie.
Randstad en Man Power en andere uitzend bureau's doen eigenlijk wat het UWV ook doet. Als men een zieke heeft dan wordt er ook naar gekeken en in de gaten gehouden door arbeidsdeskundigen en VA van een bedrijf of er niet onnodig gespijbeld wordt in/voor werk. Om het netjes te zeggen. Hier is alleen de overheid nodig om de echt hulpbehoevende burgers op te vangen in een heel nieuw systeem als men eerst door de molen is gegaan bij alle mogelijke werk en arbeidsvoorzieningstesten. Dit wel zoals het eigenlijk en netjes moet, in samenspraak met de praktijk behandelaren die elkaar op de hoogte houden van de verbetering van de patient. Dit geheel anders als bij het UWV want men zegt dat ze dit ook zelf wel alleen kunnen. Dit dan zonder neurologen, oncologen, orthopeden enz. enz..

Je ziet ook mensen sneller weer gedreven zijn bij de hulp van bedrijfs-arbo's en de hulp daar in de praktijk hoe dat z'n uitwerking heeft en de afhandeling en prestaties die bij het UWV worden gehaald. Die lopen echt 1 op 10. Men zegt dat directe hulp en de juiste in communicatie beter voor de patient is als beter voor een snelle genezing of hulp bij aanpak andere werkindeling. Dit gaat hier dan ook velen malen sneller en is op elkaar aangewezen de problemen zo snel en zo goed op de juiste manier te verhelpen. Ook de werknemer is hier blijer mee en mee gebaat dat zijn gezondheid de goede kant op gaat.

De opvang als iemand geheel niet meer kan is ook zelf in de hand te houden alleen door de regering in een wetsuitwerking en hoeft niet gecontroleerd te worden door een UWV. Dit kan ook in de gemeente waar ook dan weer voordelen liggen omdat men direct met hun burgers en wat er speelt in de samenleving in contact komt. Er ook veel eerder sneller kan worden ingegrepen op de juiste manier. Ook hier kan de gemeente hun burgers ook helpen om in de gemeente toch via een programma mensen met mensen in contact te brengen en zo elkaar nuttig in hun maatschappij te helpen zo goed men nog kan. De een met administratie de ander met organiseren als men niet zo makkelijk kan tillen schouwen en zwaar werk.

Om een lang verhaal kort te maken Ik persoonlijk kan nu niet zo direct inzien wat voor toegevoegde waarde het UWV heeft en waarom het er eigenlijk is als we nu alles dubbel hebben. Ik hou dan liever me geld in me zak om mijn belastingcenten niet onnodig weg te laten geven aan nutteloze projecten.
Voor mij mag er wel een soort systeem zijn als het UWV maar dan wel in een hele andere afgeslankte vorm zodat mensen die er werken wel met elkaar in contact kunnen en ook komen. Zou ook al een + zijn. Een officiële toezichthouders die niets met het UWV van doen hebben zou er zo wie zo moeten komen en ook hier een klachtenlijn voor de info waar wat fout gaat en onafhankelijk ook beoordeeld wordt. Nu 3 personen, alle 3 van het UWV.

Ik stem nee dan tegen het UWV, die het nut en de noodzaak van de organisatie en hun bestaansrecht niet kan en heeft bewezen.

vrijdag 20 maart 2015