Geslaagd! wil een uitkering, maar sturen me naar duo voor stufi!?

33 reacties

Hey Hey,
Ik ben nieuwe op deze site, en nieuw in de wereld van uitkering.
Ik ben een kersverse geslaagde student ( kunstacademie) en dus krijg ik geen Stufi meer, maar ik heb helaas niet meteen een baan ( ben wel een oproepkracht voor een drukkerij... die zojuist 140 mensen heeft ontslagen... dus dat ziet er niet heel rooskleurig uit voor mij..)
Maar mijn teergeliefde vriendje krijgt nog wel uitwonend Stufi en hij leent al max. bij zodat we ons klein appartementje kunnen betalen.
Dus ik ben naar de gemeente gegaan om te vragen voor een uitkering/bijstand. waar ik maar recht op zou hebben :)
Een paar dagen later zou ik gebeld worden om een afspraak/sollicitatie te maken.
En zoals beloofd, ik wordt gebeld. Er word gevraagd of ik samen woon ( ja ) en of hij inkomsten heeft ( stufi )
Nu vertelde deze mevrouw mij, dat ik ... geld? kan krijgen via mijn vriend's stufi kan krijgen... Ik vroeg haar voor meer informatie, maar dat kon zij mij niet geven, ik moest maar naar DUO gaan. Ook vroeg ik voor verdere informatie waar ik misschien recht op had, maar daar wist zij ook niets van ( Op dit moment vroeg ik me af of deze mevrouw daar eigenlijk wel werkte )
Verbouwereerd heb ik opgehangen met alleen nog maar meer vragen in mijn hoofd...
Ik wil de vragen graag aan duo vragen, maar hun kantoor zit in Eindhoven, Gezien ik geen OV heb, wacht ik tot ik meer dingen te doen heb in eindhoven voordat ik een nutteloos treinkaartje koop.

Maar in de tussentijd... Heeft iemand van jullie ooit dit eerder gehoord? * google zegt mij ook niet veel, en het is lastig google...*

Hopelijk is het warrige verhaal een beetje duidelijk, als er vragen zijn, licht ik ze toe :D

woensdag 11 maart 2015