Mag je de WSNP in als je een schuld hebt bij het UWV?

2 reacties

Hallo allemaal

Ik kon het niet echt vinden op het forum waar ik mijn vraag kon insturen. Mocht het hier verkeerd staan mijn excuses,

Mijn vraag: Wij hebben schulden en zijn vorig jaar naar de gemeente gegaan voor schuldhulpverlening. Dit omdat wij er niet meer uit kwamen. nu we daar inzitten en daar ook niet echt veel aanhebben was mijn vraag aan de gemeente of wij de WSNP in konden.

Dit kon niet, omdat wij schuld hebben bij het UWV. Dit is gekomen omdat ik in het verleden een toeslag kreeg voor mijn vrouw omdat haar werkgever niks meer wou uitkeren omdat mijn vrouw zwanger was en daardoor in de ziektewet liep

Ook vertelde de gemeente mij dat de schuld van het UWV ouder moet zijn als 5 jaar. Als het ouder was geweest dan 5 jaar, dan konden we er wel in. Klopt dit? Hopelijk zijn er mensen die snel kunnen reageren.

In afwachting,

groeten, Michael.

Ter aanvulling: Waarom is dat minnelijke traject niks?

Omdat de ambtenaar destijds de schuld eisers aan geschreven heeft, met de vraag of we 8 maanden uit stel konden krijgen. dit was gelukt, echter is hij daarna snel vertrokken en werkt nu in rotterdam. ons dossier kwam toen onder de hoede van een stageair. zij vertrok ook en toen belande ons dossier op de plank. er is toen niks mee gedaan.. dit terwijl er 8 maanden uitstel was aangevraagd en ondertussen ook van kracht was.

als ik de gemeente vroeg hoe het ervoor stond zeiden ze ermee bezig te zijn en de andere keer zeiden ze dat ze niemand hadden. aagezien er nieuwe schuld is ontstaan door beslagleggingen van de eisers, kunnen we niet starten met het minnelijk traject. die extra schuld kost ons 191 pm. dat wil de gemeente eerst voor handen hebben. Afbetalen duur nog 9 maanden a 12. pas dan kan het van start gaan. ergste van alles is dat alle eisers weer aan de deur komen en massaal beslag leggen op onze lonen. hierdoor ontstaat er weer nieuwe schulden, bij de vaste lasten. en als we 1 keer de huur niet kunnen betalen door beslag legging dan nemen ze een incasso in de armen, dan willen ze ineens het geld en anders gaan ze naar de rechter om ons uit huis te krijgen. die extra schuld, waar die 191 heen gaat is van de woningbouw. Is die afgelost dan starten ze met het minnelijke traject. Zie dat niet snel gebeuren aangezien ze steeds beslag leggen.

donderdag 13 juni 2013