Mag men een derdenbeslag uit laten voeren als men (L.B.I.O) zelf al heeft bepaald dat er niet meer dan 41,12 mag worden ingehouden op de UWV uitkering?

5 reacties

Mr de rechter,

Er is een uitspraak van de rechtbank van juni 2007 dat er alimentatie moet worden betaald voor twee kinderen. In mei 2007 ben ik gaan samenwonen met deze man en in 2008 ben ik er mee getrouwd. Man heeft al sinds jaar en dag (35 jaar) een WAO uitkering vanwege een ernstig auto-ongeluk. We moeten rondkomen van 1.451 euro p.m. Ik kan zelf niet werken en heb ook geen arbeidsverleden en ben nu 52 jaar dus zowiezo moeilijk.
In 2009 bij de rechter nihilstelling aangevraagd, niet toegewezen want bij de berekening GEEN rekening gehouden met mij maar als alleenstaande aangemerkt. Dit was al moeilijk om te vatten dat hij dat zomaar deed.
L.B.I.O. heeft deze zaak op zich genomen en doet dat met verve moet ik zeggen. Maar wettelijk gezien kunnen ze bijna niks geind krijgen omdat er een beslagvrije voet is EN ze nu wel degelijk rekening met mij moeten houden. Ze hebben zelf berekend dat er 41,12 van de uitkering aan hun betaald moet worden door het UWV, die dit ook doet en het vakantiegeld zijn we nu al twee jaar kwijt.
Dit is blijkbaar niet voldoende gesar voor het L.B.I.O. Ze hebben nu al DRIE KEER een derdenbeslag laten leggen op de ING rekening.( de laatste 4 maanden) Zonder resultaat, want we staan elke maand rood ( niet zo raar natuurlijk)
We kunnen niet in hoger beroep, hebben daar echt het geld niet voor (vorige keer moesten we 869 euro + griffiekosten betalen en dan NUL resultaat) Daar beginnen we dus niet meer aan.
Echt ten einde raad want dat derdenbeslag kost ons elke keer 100 euro, die we echt wel beter kunnen gebruiken.
Mijn vraag is dus: kan het L.B.I.O. tot de orde geroepen worden dat ze stoppen met die onzinnige derdenbeslagen die niks opleveren cq: MOGEN ze dit wettelijk gezien zelfs wel (aan) doen?
Ik ben HEEL benieuwd naar uw antwoord.......

Met vriendelijke groet
Ria van der Spaan

vrijdag 23 april 2010