recht op bijstand of niet?

3 reacties

Ik weet eerlijk gezegd niet of dit wel het juiste forum is. Ik heb namelijk géén conflict o.i.d. ik zie alleen door de bomen het bos niet meer en hoopte eigenlijk dat het niet en nog altijd niet op een uitkering moet aankomen. Maar goed, gaat er dus simpel om of ik recht heb op een bijstandsuitkering of niet.

Situatie;

Zelf net 23 geworden, woon nog bij mijn moeder (koopwoning). Vader nooit gekend en ondertussen ook al overleden. Geen broers en zussen. Nu is het zo dat ik al een hele ruime tijd op zoek ben naar werk maar vooralsnog geen succes heb. Weinig ervaring maar wel een MBO 3 + 4 diploma, op dit moment dus geen school meer. Moeder heeft momenteel wel een baan, waarschijnlijk over een paar maanden niet meer. Ik heb zelf verder zo goed als geen vermogen, niks met waarde en verder geen spaargeld o.i.d. meer over.

Heb ik recht op een bijstandsuitkering in deze situatie? Weet dat je 28 dagen op zoek moet etc. maar goed, ben ondertussen dus al meer dan een half jaar bezig en het beginnen dus steeds lastigere tijden te worden zonder enige vorm van inkomen. Is dit te beoordelen voor iemand of meer info nodig? Wil geen aanvraag doen als het kansloos is namelijk, vooral omdat ik verder gewoon thuiswonend ben twijfel ik namelijk ten zeerste of bijstand een optie is.

dinsdag 22 juli 2014