Recht op uitkering of bijstand?

3 reacties

Beste,

Sinds februari wonen mijn vriend en ik bij mijn vader, een vermogend man.

Mijn vriend betaald 200 euro per maand voor de huur, gas, water, licht en boodschappen. Daarnaast heeft hij zon 2000 euro spaargeld en een auto met een dagwaarde van ongeveer 5000 euro.

Ik ben bezig een eigen bedrijf verder op te zetten en verwacht dit jaar zo'n 10.000 tot 15.000 euro winst. Ik heb zo'n 7500 euro spaargeld.

De reden dat wij bij mijn vader wonen is voornamelijk voor het oprichten van mijn bedrijf, daarnaast heeft mijn vader ongeveer een jaar geleden een Tia gehad, waardoor ik het huishouden doe en voor hem kook om hem zo een beetje te kunnen helpen. Van de financiele situatie van mijn vader merken wij (los van een lage huur voor mijn vriend) verder niets, mijn vriend draait dus verder gewoon op voor zijn eigen financien.

Mijn vriend is per januari een LOI Hbo opleiding gevolgd, maar krijgt geen studiefinanciering omdat het de LOI betreft. Hij heeft tot eind januari een WW uitkering gehad, maar die is inmiddels gestopt.

Onze vraag is dan ook of hij recht heeft op een bepaalde uitkering of bijstand of andere vorm van inkomen? Hij probeert al 6 maanden werk te vinden maar het lukt in de huidige crisis niet, vandaar dat hij weer gaat leren. Daarnaast staat hij\nog altijd open om te werken. Wij zijn geen geregistreerde partners oid, en zijn pas een jaar samen. Mijn vriend is bijna 26, ik 23. Doordat wij nog zo kort bij elkaar zijn lijkt het onlogisch dat ik financieel 'op moet draaien' voor mijn vriend, noch dat mijn vaders inkomen van invloed is op zijn inkomsten.

Wij horen het graag.

Groet,

Natasha en Frederick

dinsdag 4 maart 2014