Rechtszitting zonder uitspraak?

2 reacties

Hallo Allen,

Ik heb uw hulp nodig met het volgende.

Ik heb een maatregel opgelegd gekregen van de gemeente en ben hiertegen in beroep gegeaan. Mijn beroep werd ongegrond verklaard waarna ik in hoger beroep ben gegaan, resulterend in een rechtszitting. Tijdens de rechtszitting heeft de verweerder (gemeente) aangegeven de maatregel in te zullen trekken, dit omdat zij niet hard konden maken dat ik daadwerkelijk verwijtbaar en "maatregelwaardig" gehandeld heb.

Ik ging er vanzelfsprekend van uit dat de zaak hiermee is afgedaan en dat ik heb gewonnen.

Maar nu komt het vreemde van dit alles.

De rechter heeft mij toen meteen aangeraden om mijn hoger beroep in te trekken omdat verweerder het opgelegde maatregel eveneens intrekt. Ik wil dit eigenlijk helemaal niet doen en vroeg toen aan de rechter wat er gebeurt als ik dit niet doe?

Hierna werd mij aangegeven dat dit de zaak alleen maar vreemder zou maken omdat de gemeente toch het opgelegde maatregel intrekt en dat niemand er bij gebaat zou zijn als ik mijn hoger beroep ook niet zou intrekken. Het was een heel verhaal, maar kwam er op neer dat ik mijn hoger beroep moest intrekken.

Ik vind dit vreemd. Ik heb er eigenlijk verder niet bij nagedacht en heb toen - doordat de rechter zei dat het de zaak alleen maar vreemder zou maken - aangegeven de stukken in te zullen vullen. Ik zou deze thuis gestuurd krijgen welke ik dan moest ondertekenen en retourneren met het intrekken van mijn hoger beroep zwart/wit.

Mijn vraag is nu:

Mag de rechter dit gewoon doen?

Is de rechter niet verplicht een uitspraak te doen, zelfs als de gemeente tijdens de rechtszitting aangeeft de opgelegde maatregel in te zullen trekken?

Wat moet ik nu doen? Ik zou graag gewoon een uitspraak willen en ik wil mijn hoger beroep helemaal niet intrekken.

woensdag 23 september 2015