terugvordering kinderopvangtoeslag

0 reacties

Hallo,
Mijn vraag gaat over hetgeen de belastingdienst kinderopvangtoeslag kan terug vorderen, terwijl er reeds twee nieuwe beschikkingen voor terugvordering zijn gedaan waarmee we reeds een betalingsregeling hebben lopen.
Onlangs kregen wij wederom een brief dat er nog twee beschikkingen openstaan die gaan over dezelfde jaren als waar wij reeds een terugbetalingsregeling voor hebben lopen.
Toelichting: wij zijn slachtoffer geworden van de frauduleuze praktijken van de appelbloesum. Deze hebben ons toentertijd verkeerd voorgelicht aangaande de eigen bijdrage die wij tegelijkertijd moesten betalen aan de oppas opa en oma. Door de rechtelijke uitspraak is gebleken dat wij het gehele bedrag aan opvangtoeslag over de jaren 2008 en 2009 moesten terug betalen. In een schrijven van de belastingdienst was dat dan ook hun uitspraak op ons bezwaar en stelden zijn in die brief dat wij binnenkort een brief zouden ontvangen wat er dan NOG betaald moest gaan worden. Hierop hebben wij twee nieuwe beschikkingen ontvangen. Wij zijn ervan uitgegaan dat deze beschikkingen dan ook het geheel aan het terug te betalen bedrag omvatten. Echter stelt de belastingdienst nu (bijna 5 jaar later, betreffende beschikkingen dateren van 2 oktober 2010) dat dit nog beschikkingen zijn die ook nog betaald moeten worden.
Kan dit?

maandag 22 juni 2015